Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SPEEDWELL pregateste dezvoltarea unui nou proiect in Timisoara, pe modelul Paltim
SPEEDWELL pregateste dezvoltarea unui nou proiect in Timisoara, pe modelul Paltim
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2023 10:58
SPEEDWELL, dezvoltator de renume pe piata imobiliara din Romania, continua planurile ambitioase de extindere la nivel national si anunta achizitia unui nou teren in Timisoara, dedicat celui de-al doilea proiect cu utilizare mixta, urmand modelul PALTIM. Suprafata totala a terenului este de 24.217 mp si va fi folosita pentru dezvoltarea de spatii rezidentiale, de birouri si comerciale. De asemenea, terenul prezinta cladiri existente cu o suprafata construita de aproximativ 33.000 mp.
Cu o reputatie solida pe piata imobiliara intr-unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania, SPEEDWELL isi continua planul de crestere prin achizitionarea unui teren pe care se afla fosta fabrica de textile, 1 IUNIE S.A. Acesta este situat in apropiere de centrul Timisoarei, pe strada Penes Curcanul nr. 6.
"Timisoara este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, un oras universitar, modern, ce a atras multa atentie, mai ales in ultima perioada. Suntem bucurosi ca am creat deja o traditie in dezvoltarea de comunitati puternice care pot beneficia de facilitatile necesare. De exemplu, aeroportul din Timisoara se afla la doar 15 minute distanta de noua adresa. Asemanator cu primul nostru ansamblu mixed-use din Timisoara, PALTIM, si viitorul ansamblu va avea iesire la malul raului Bega. Fiind foarte aproape de centru, viitorii locatari se vor putea deplasa pe jos catre scoli, centre comerciale si parcuri.", a declarat Didier Balcaen, CEO si co-fondator SPEEDWELL.
"Cu siguranta nu este o coincidenta intre cea de-a doua investitie a noastra in Timisoara si recunoasterea culturala oficiala a orasului. Continuam sa credem in potentialul extraordinar al orasului si suntem, de asemenea, constienti de mostenirea ansamblului din fosta fabrica 1 IUNIE. Similar cu ce am realizat cu PALTIM, proiectul nostru cu destinatie mixta din Timisoara ce include spatii rezidentiale, de birouri si comerciale, noul proiect va oferi valoare adaugata rezidentilor. Ne-am creat un angajament puternic fata de calitate si sustenabilitate, iar amplasarea excelenta a terenului, aproape de centrul Timisoarei, ofera acces direct catre componenta istorica, dar si catre frumusetea naturala a orasului.", a declarat Jan Demeyere, arhitect si co-fondator SPEEDWELL.
Inca in stadiu de concept, noul proiect va cuprinde facilitati mixte, precum spatii rezidentiale si de birouri, dar si pentru unitati mici de productie, magazine, spatii culturale si de recreere. Scopul este de a crea o noua comunitate, dar si de a duce mai departe mostenirea culturala si istoria industriala a locului. Regenerarea zonelor urbane cu respectarea istoriei si a culturii locale, dar si pregatirea acestora pentru un nou viitor in care arhitectura contemporana este realizata la scara umana a devenit deja parte din ADN-ul SPEEDWELL.
Angajamentul SPEEDWELL fata de designul durabil si sustenabilitate va transforma viitorul ansamblu intr-o noua oaza din centrul Timisoarei, oras declarat Capitala Europeana a Culturii in 2023.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
SSAB
strabag nivel 1
noark
leviatan
Ubitech
viarom
BogArt
MAKITA
EDIT-Structural
konsent
Arduro
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
SIGM
Acvatot 2019
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander