Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SSAB, Bemel si Aca Zoork au depus oferta pentru extinderea aeroportului Oradea
SSAB, Bemel si Aca Zoork au depus oferta pentru extinderea aeroportului Oradea
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 12 Apr 2023 13:01
Asocierea formata din companiile SSAB-AG (lider), Bemel AG si Aca Zoork Project a depus singura oferta la licitatia organizata pentru atribuirea contractului de proiectare si executie a lucrarilor de extindere si eficientizare a terminalului de pasageri nr. 1 al Aeroportului Oradea. Contractul are o valoare estimata la 155,7 milioane de lei, finantarea fiind asigurata prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Din asocierea care a depus oferte mai fac parte, ca subcontractanti si terti, companiile Vest Instal, KONE Ascensorul, Magus Protect Technologies Quattro Engineering Solutions si SSAB International Electric.
Licitatia este in etapa de evaluare financiara, al carei termen limita este stabilit la 14 mai 2023.
Potrivit datelor Consitrans, compania ce asigura serviciile de proiectare si consultanta ale proiectului, lucrarile vor include constructia unui corp adiacent cu regim de inatime Parter, avand o inaltime maxima 10 metri de la cota 0 pentru acomodarea fluxurilor si a spatiilor pentru plecari Schengen si Non-Schengen ale Aeroportului Oradea - prelungirea Terminalului 1 existent pentru a mari suprafetele destinate fluxului de plecari interne si externe.
 
 
De asemenea, Terminalul 1 va fi reconfigurat pentru acomodarea fluxurilor marite pentru sosiri Schengen si Non-Schengen, si va fi prelungita platforma de beton din estul terminalului, astfel incat sa se asigure imbarcarea si debarcarea pasagerilor in conditii optime. Va mai fi construit si un corp adiacent (P+1E), cu inaltime maxima 10 metri de la cota, cu destinatie de spatii pentru birouri si flux de plecari si sosiri VIP.
Suprafata construita existenta a terminalului T1 este de 2.925 mp si, prin extindere, se va ajunge la circa 12.500 mp. Extinderea se propune a se realiza preponderent pe zona de sud a terminalului T1 existent, intrucat in acea zona deja exista platforma aeroportuara ce faciliteaza accesul pasagerilor.
Contractul de finantare a proiectului "Extinderea si eficientizarea terminalului de pasageri nr. 1 al Aeroportului Oradea", in valoare de 212,84 milioane de lei (inclusiv TVA), a fost semnat in decembrie 2022.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Acvatot 2019
siniat
EDIT-Structural
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
concelex
CDS
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
ness project
konsent
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander