Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SYNERGY si VENTURO au inceput primele lucrari la Spitalul Regional din Craiova
SYNERGY si VENTURO au inceput primele lucrari la Spitalul Regional din Craiova
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2024 12:55
Asocierea formata din companiile Synergy Construct si Dramirom Trade, alaturi de subcontractantii Elipsoid si Iulius Energy au inceput constructia Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Craiova, investitie de circa 800 de milioane de euro. In urmatoarele 4 luni, constructorii vor lucra la devierea/ desfiintarea retelelor existente pe amplasament (LEA 0,4 KV), la demolarea cladirii existente, imprejmuirea terenului, organizarea de santier, excavatiile generale, imbunatatirea terenului si protectia taluzurilor, precum si forajele necesare asigurarii alimentarii cu apa. Contractul de lucrari pentru Pachetul 1 a fost atribuit la valoarea de 44,55 milioane de lei (fara TVA). Serviciile de supraveghere a lucrarilor la SRU Craiova vor fi asigurate de asocierea Venturo Investment - Koltek Musavirlik - Darcom Energy, contractul avand valoarea de 26,8 milioane de lei (fara TVA).
"Lucrarile la SRU Craiova au inceput astazi (n.r. vineri, 26 aprilie). Investitia de aproape 800 milioane de euro se realizeaza din fonduri europene si din bugetul de stat si urmeaza sa deserveasca intreaga regiune Oltenia. Impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile si cu reprezentantii guvernului am participat la demararea lucrarilor de constructie", a transmis Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova.
Momentul startului lucrarilor a fost marcat simbolic printr-o prima sapatura si prin zidirea unei borduri.
 
 
"Practic, in 48 de luni, primii pacienti vor putea primi servicii medicale de urgenta intr-una dintre cele mai moderne unitati medicale din Europa. Importanta acestui spital este dovedita de cifrele inregistrate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, acolo unde un pacient se prezinta la fiecare 4 minute. Consiliul Judetean Dolj continua investitiile in sanatate si completeaza specializarile medicale pe care le va oferi noul Spital Regional de Urgenta cu un Centru de Tratare a Cancerului, care sa deserveasca intreaga regiune", a precizat Cosmin Vasile.
Durata estimata pentru executia lucrarilor este de 4 luni, iar perioada de garantie a lucrarilor este de 12 luni, in care primele 8 luni vor implica lucrari de mentenanta, pana la atribuirea contractului de executie a lucrarilor principale.
SRU Craiova va avea peste 800 de paturi. Cladirea principala a spitalului (2S+P+5E) va include toate departamentele spitalului principal. Intreaga unitate va avea o amprenta la sol de 34.110 mp si impreuna cu restul constructiilor auxiliare, o suprafata desfasurata totala de 212.318,63 mp. In afara de UPU si spatii de asistenta medicala, spitalul va avea aproape 5.000 mp pentru spatii de invatamant.
Proiectarea a fost asigurata de companiile NKY Mimarlik Mühendislik Insaat ve Ticaret Limited Sirketi si Popaescu & Co.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
theda mar
leviatan
noark
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
siniat
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
quadratum
konsent
rigips
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander