Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - TRANSELECTRICA obtine progrese in derularea proiectelor de investitii si modernizare
TRANSELECTRICA obtine progrese in derularea proiectelor de investitii si modernizare
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 04 Sep 2020 14:41
Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA inregistreaza progrese importante in derularea proiectelor de investitii, retehnologizare si modernizare, din statiile electrice de transformare 400/220/110/6 kV Iernut si 220/110/20 kV Ungheni. La sfarsitul lunii septembrie 2020, va fi finalizata etapa din proiectul derulat in statia Iernut prin care sunt create conditiile de racordare a viitoarei centrale de 430 MW in ciclu combinat Iernut, apartinand SNGN ROMGAZ SA. In ceea ce priveste procesul de retehnologizare a Statiei Ungheni, lucrarile se desfasoara in graficul asumat.
Presedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA, domnul Catalin NITU, presedintele Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, domnul Adrian GOICEA, alaturi de Secretarul de Stat responsabil de domeniul energiei in cadrul Secretariatului General al Guvernului, domnul Lucian RUSU, au verificat in aceasta saptamana, stadiile investitiilor derulate pe santierele celor doua proiecte de importanta majora pentru Sistemul Energetic National.
„Experienta de 10 ani in mediul privat m-a invatat ca afacerile nu se conduc din birou daca vrei sa obtii performanta. Munca la firul ierbii este obligatorie pentru ca rezultatele sa vina. Drept urmare, caut sa-mi exercit atributiile de reprezentant al statului roman la Compania Nationala prin vizite in teren si dialog permanent cu cei din conducerea companiei. Vrem ca Romania sa devina un lider energetic in regiunea Europei Centrale si de Sud-Est. In acest sens, Guvernul Romaniei aplica o politica de incurajare a investitiilor realizate de companiile nationale din domeniu. Fiecare investitie derulata de Transelectrica, mai ales cele din statiile Iernut si Ungheni, au drept rezultat pe termen lung, pe langa siguranta in alimentare cu energie electrica, sustinerea dezvoltarii economiei romanesti“, a declarat Secretarul de Stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, domnul Lucian RUSU.
In Statia Electrica 400/200/110/6 kV Iernut se deruleaza o investitie complexa, cu o valoare de peste 30 de milioane de lei, care include montarea unui autotransformator, modernizarea sistemului de comanda-control al intregii statii electrice, racordarea Centralei Ciclu Combinat 430 MW, apartinand SNGN Romgaz SA, precum si lucrarile de proiectare si executie a sistemelor de protectie aferente liniilor electrice de racord ale grupurilor noi SPEE Iernut.
„Investitia pe care o desfasuram in statia de la Iernut are o importanta deosebita atat pentru Transelectrica si pentru Sistemul Electroenergetic National, dar mai ales pentru dezvoltarea economiei nationale. Intelegem nevoia acuta de investitii si sustinem efortul investitional pentru a dezvolta Romania, iar proiectele Transelectrica sunt motorul care angreneaza evolutia economica a tarii in ansamblu. Crearea conditiilor de racordare la SEN a unei noi centrale de productie a energiei electrice este un astfel de proiect menit sa deschida calea spre dezvoltare si sa contribuie la siguranta in alimentare cu energie electrica a consumatorilor. De aceea, am monitorizat cu atentie aceasta lucrare in ultimele 8 luni si alaturi de echipele de proiect ale Companiei si ale contractorilor am reusit sa facem finalizam etape importante ale proiectului“, a declarat Presedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA, domnul Catalin NITU.
Lucrarile la Statia Iernut sunt realizate de SMART SA, filiala Transelectrica SA, avand ca subcontractanti RETRASIB, DACOM, FARBEN, TELETRANS. Termenul de finalizare a intregii investitii din Statia Electrica Iernut este luna noiembrie 2021. Prin modernizarea si extinderea Statiei Iernut se vor obtine economii privind costul pierderilor de putere si costul de mentenanta.
Retehnologizarea Statiei Electrice de Transformare 220/110/20 kV Ungheni este un alt proiect amplu de investitii cu o valoare de circa 42,5 milioane de lei, derulat in zona centrala a Romaniei. Lucrarile au drept scop aducerea instalatiilor la un nivel de siguranta si fiabilitate corespunzator zonei din punct de vedere energetic, prin utilizarea tehnologiei actuale existente pe plan mondial, ceea ce va contribui la cresterea calitatii serviciului de transport al energiei si la cresterea sigurantei in deservirea utilizatorilor retelei electrice de transport.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKCOVID-19elmas_1octVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere