Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - UMFST: Finantare BEI de 20 milioane euro pentru Parcul tehnologic Novum Forum
UMFST: Finantare BEI de 20 milioane euro pentru Parcul tehnologic Novum Forum
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 13 Sep 2022 11:48
Rectorul Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Targu Mures, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anuntat semnarea unui contract de finantare cu Banca Europeana de Investitii (BEI), in valoare de 20.000.000 euro, pentru o serie de obiective cuprinse in Parcul universitar stiintific si tehnologic "Novum Forum".
"Dupa exact un an de la inceperea negocierilor directe cu Banca Europeana de Investitii (BEI), am semnat, la Luxemburg, impreuna cu vicepresedintele BEI, Christian Kettel Thomsen, un contract de finantare in valoare de 20.000.000 euro, menit sa asigure o parte importanta din suportul financiar pentru viitoarele proiecte majore ale Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie 'George Emil Palade' din Targu Mures, a caror valoare totala este de 44.500.000 euro. In contractul semnat sunt incluse 9 obiective de investitii in infrastructura educationala, medicala si de cercetare, inclusiv in Parcul universitar stiintific si tehnologic 'Novum Forum' pe care il dezvolta UMFST", a scris dr. Leonard Azamfirei pe Facebook.
Potrivit rectorului UMFST Targu Mures, Banca Europeana de Investitii este componenta de creditare a Uniunii Europene, iar prin statutul sau de cea mai mare institutie financiara multilaterala din lume, misiunea BEI este de a ajuta la punerea in aplicare a obiectivelor politicii UE si de a contribui la dezvoltarea echilibrata a pietei interne in interesul Uniunii.
Proiectul Parc Universitar Stiintific si Tehnologic "Novum Forum" este unic la nivel national, iar prin acesta se doreste si construirea unui spital universitar, care va fi construit si administrat de Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie 'George Emil Palade' din Targu Mures.
Prin intermediul componentei de Spital Clinic Universitar se vor asigura servicii medicale si suport pentru procesul de invatamant destinat studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, precum si pregatire medicala pentru medicii rezidenti.
Leonard Azamfirei a aratat ca Spitalul Clinic Universitar "George Emil Palade" va avea si o componenta de cercetare importanta in scopul dezvoltarii de noi produse sau servicii medicale, se va axa pe cercetare inter si multidisciplinara, care imbina medicina, tehnologia, informatia, serviciile, aspectele de etica, aspectele juridice, soft skills in domenii in care UMFST isi pregateste studentii.
Potrivit rectorului, pe partea de transfer tehnologic in cazul rezultatelor cercetarii si valorificarea acestora prin activitati economice, Spitalul Clinic Universitar "George Emil Palade" va reprezenta mediul de testare si implementare a serviciilor si tehnologiilor pentru o medicina moderna.
"Prin toate aceste aspecte, Parcul Universitar Stiintific si Tehnologic 'Novum Forum' va contribui in mod direct la cresterea calitatii actului medical desfasurat in cadrul Spitalului Clinic Universitar 'George Emil Palade', care va deveni nu numai un spital nou, modern, curat, fara incidenta de infectii nosocomiale, dar va influenta in mod direct cresterea calitatii vietii in regiune. Aceasta abordare se inscrie in tendintele moderne la nivel mondial in domeniul sanatatii, si anume cel de Leading Transformation In Healthcare, prin care zonei de interventie medicala i se asociaza cea de cercetare aplicata si dezvoltare tehnologica pentru imbunatatirea rapida si cu impact major asupra actului medical", a mai aratat rectorul UMFST Targu Mures.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machinevailantVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
BALTIC
leviatan
grundfos
CDS
theda mar
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
FRONTALE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023