Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - AAR vizeaza atragerea de investitii mari pentru aeroporturi in intervalul 2021-2027
AAR vizeaza atragerea de investitii mari pentru aeroporturi in intervalul 2021-2027
Infrastructura Publicat de Cosmin Dincu 22 Ian 2020 06:00
Prima intrunire din acest an a Asociatiei Aeroporturilor din Romania (AAR) a avut loc la data de 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Brasov. Pe agenda dezbaterilor au fost incluse subiecte de interes in domeniul aeronautic – si nu numai, precum dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri si a terminalelor cargo, proiectul noului Cod Aerian si actualizarea Master Planului de Transport.
„Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania a depasit, in anul 2019, cifra de 23 de milioane de pasageri, iar estimarile arata ca, la o crestere anuala, in medie, cu 4%, in urmatorii 15 ani, traficul de pasageri se va dubla. In acest context, impreuna cu autoritatile locale si nationale, trebuie sa gasim solutii de dezvoltare, astfel incat aeroporturile din Romania sa devina cat mai competitive din punct de vedere al infrastructurii si al serviciilor pe care le ofera pasagerilor si partenerilor, pe o piata internationala unde concurenta este tot mai mare. De asemenea, trebuie sa gandim o strategie si pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una din principalele surse de finantare. Cresterea numarului de destinatii este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la sedinta participa si reprezentanti din domeniul turismului, pentru ca, impreuna, sa incercam sa implementam modele de bune practici in vederea extinderii retelelor de rute si a dezvoltarii turistice a destinatiilor romanesti”, a declarat David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania si director general al Aeroportului Cluj.
Pe agenda intrunirii a mai figurat discutarea diverselor aspecte privind securitatea si siguranta aviatiei civile, finantarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operational de Infrastructura Mare 2014-2020 si atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi, prin Politica de Coeziune, in perioada 2021-2027. Nu in ultimul rand, evolutia traficului de pasageri pe aeroporturile din Romania, posibilitatile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviatiei civile in dezvoltarea turismului si colaborarea dintre aeroporturi, agentiile de turism, companiile aeriene si organizatiile judetene de turism au constituit alte teme de analiza in cadrul primei sedinte AAR din acest an.
Sedinta a avut loc la invitatia presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea si a presedintelui Asociatiei Aeroporturilor din Romania, David Ciceo, la intrunire participand directorii generali ai aeroporturilor membre AAR, secretari de stat si directori din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, directorii generali de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana si ROMATSA, membri din conducerea Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania, Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Brasov, alaturi de reprezentanti de la companii aeriene si tour-operatori din tara si strainatate.
„Ne onoreaza si ne bucura faptul ca suntem gazdele acestei intruniri a Asociatiei Aeroporturilor din Romania. Este o noua dovada ca Brasovul are deja un cuvant de spus in domeniul aeroportuar, prin specialistii care se ocupa de realizarea Aeroportului International Brasov – Ghimbav (AIBG). Am dovedit ca proiectul nostru este unul matur, serios si deschizator de drumuri pentru administratiile judetene. Etapele parcurse in 2019 in implementarea proiectului AIBG sunt insemnate si ele ne asigura premisele ca, pana la sfarsitul acestui an, aeroportul va fi definitivat in proportie de 90%. Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi intre primele trei la nivel national, dupa Aeroportul International „Henri Coanda” si Aeroportul International Cluj, atat din punctul de vedere al marimii terminalului de pasageri, cat si ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a mentionat, la randul sau, gazda intalnirii, presedintele CJ Brasov, Adrian-Ioan Vestea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
theda mar
Acvatot 2019
ness project
siniat
CDS
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
viarom
quadratum
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander