Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - APAVITAL pregateste investitii de 275 milioane de euro prin POIM 2014-2020
APAVITAL pregateste investitii de 275 milioane de euro prin POIM 2014-2020
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 11 Mar 2019 07:52
Operatorul regional al retelelor utilitare din judetul Iasi, ApaVital, are in curs de implementare Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi, derulat prin POIM 2014-2020. Valoarea estimata a acestuia, conform Studiului de Fezabilitate, este de circa 275 milioane de euro si, potrivit datelor companiei, vor fi derulate prin intermediul a 13 contracte avand ca obiect lucrari de captare (aductiuni noi si reabilitari), constructia si reabilitarea statiilor de tratare a apei, lucrari in retelele de distributie (statii de pompare, rezervoare, retele de distributie - inclusiv bransamente), si la sistemul de canalizare (retele de colectare - inclusiv racorduri, statii de pompare a apelor uzate, lucrari la statii de epurare a apelor uzate (statii noi si reabilitarea celor existente), precum si alte dotari aferente investitiilor.
"In prezent se afla in derulare prima etapa a contractului de asistenta tehnica, care include intocmirea aplicatiei de finantare, a documentatiilor de atribuire si a proiectelor tehnice. Etapa a doua va include managementul proiectului si supervizarea contractelor de lucrari. Asistenta tehnica este asigurata de catre firma de consultanta Eptisa Romania, valoarea contractului fiind de 22,4 milioane de lei (fara TVA). Prima faza se afla in desfasurare de la data semnarii ordinului de incepere, in luna martie 2016, cea de-a doua etapa urmand a fi demarata dupa aprobarea aplicatiei de finantare. De asemenea, sunt in curs de definitivare documentatiile de atribuire ale contractelor, proiectele tehnice si detaliile de executie in vederea demararii procedurilor de licitatie", a declarat Dr. Ing. Ion Toma, directorul general al ApaVital SA.
In octombrie 2018, compania a depus aplicatia de finantare revizuita la Autoritatea de Management POIM, aprobarea acesteia fiind exclusiv in atributiile Ministerului Fondurilor Europene (MFE).
 
Investitii de 42,4 milioane de lei, din surse proprii
In plus, societatea ApaVital SA mai are in derulare investitii din surse proprii in valoare totala de 42,4 milioane de lei. Acestea vizeaza contorizarea la nivel de scara a blocurilor din localitatea Targu Frumos (1,64 milioane de lei), inlocuirea retelelor de distributie a apei din comuna Raducaneni (2,53 milioane de lei), extinderea retelei de canalizare in zona Aeroportului Iasi (1,45 milioane de lei), inlocuirea retelei de distributie a apei potabile si refacerea bransamentelor din zona Aleea Rozelor - restaurant Cotnari din municipiul Iasi (3,76 milioane de lei), inlocuirea retelei de apa potabila din azbo tronsonul situat intre rezervoarele 300 mc Deleni si 1.000 mc Harlau (3,22 milioane de lei), inlocuirea retelelor de distributie a apei potabile si bransamentelor, inclusiv montarea de hidranti in mai multe zone ale municipiul Iasi (3,48 milioane de lei), inlocuirea retelei de distributie a apei si refacerea bransamentelor in comuna Tibanesti (7,83 milioane de lei), reabilitarea retelei de distributie a apei in zona de agrement Ciric din Iasi (0,35 milioane de lei), realizarea retelei de aductiune si distributie din zona Sos. Bucium - Sos. Barnova, inclusiv reabilitarea rezervorului 500 mc Visan din Iasi (4 milioane de lei), extinderea retelei de apa si canalizare de pe str. Tineretului din Targu Frumos (0,16 milioane de lei) si extinderea retelei de distributie a apei in localitatea Costesti - Giurgesti (13,94 milioane de lei).
Toate aceste proiecte se afla in etape incipiente de implementare, avand stadii de executie cuprinse intre 4% si 15%.
***
ApaVital SA Iasi este operator regional pentru retelele de alimentare cu apa si de canalizare din judetul Iasi, municipiul Pascani, orasele Targu Frumos, Harlau si Podu Iloaiei, precum si din alte 60 de comune din judetul Iasi. Reteaua aflata in exploatarea companiei include peste 3.000 km de conducte de apa potabila si aproape 1.000 km de sistem de canalizare, precum si o retea complexa de statii de tratare si epurare a apelor.
Potrivit datelor preliminare, societatea a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 159,25 milioane de lei, pentru anul in curs avand bugetata o crestere de circa 9%, pana la 173,37 milioane de lei. Proiectia pentru 2020 include o noua majorare a rulajului, pana la 181,5 milioane de lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
leviatan
viarom
Acvatot 2019
noark
theda mar
MAKITA
siniat
concelex
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
ness project
CDS
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander