Agenda Constructiilor
Duminica, 26 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BRASOV: 28 milioane de euro pentru dezvoltare retea de apa in Tara Fagarasului
BRASOV: 28 milioane de euro pentru dezvoltare retea de apa in Tara Fagarasului
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2020 06:00
Consiliul Judetean (CJ) Brasov a aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici si cota de cofinantare a Judetului Brasov pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetele Sibiu si Brasov in perioada 2014-2020. Hotararea a inclus si aprobarea strategiei de tarifare a serviciilor de apa-canalizare conform rezultatelor din analiza cost-beneficiu a proiectului. O alta hotarare adoptata a fost cea privind actualizarea Master Planului pentru indicatorii tehnici, economici si a listelor de investitii prioritare pentru infrastructura de alimentare cu apa, colectare si tratare a apelor uzate, cu finantare prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, in forma transmisa de operatorul regional Apa Canal Sibiu SA.
Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 190 milioane de euro, din care localitatile beneficiare din judetul Brasov vor beneficia de fonduri de 28,66 milioane de euro. Cofinantarea asigurata de CJ Brasov ajunge la suma de 538.886 de euro (2,6 milioane de lei). De implementarea proiectului se ocupa Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara de utilitati publice pentru serviciul de alimentare cu apa si canalizare A.D.I. APA Sibiu, structura din care fac parte primariile din Tara Fagarasului.
"Exista mai multe localitati care acum nu beneficiaza de servicii de alimentare cu apa potabila - Recea, Gura Vaii, Dejani, Berivoi, Mandra si Toderita. Doua rezervoare de apa prezinta deficiente si o parte semnificativa a conductelor de aductiune din zona, a vanelor si armaturilor sunt intr-o stare avansata de degradare. (...) Vreau sa fiu tinut la curent cu derularea acestor lucrari si sa merg sa le verific si pe teren, ori de cate ori am ocazia", a declarat Szenner Zoltan, vicepresedintele CJ Brasov.
Investitiile care urmeaza sa se realizeze in localitatile din Tara Fagarasului vizeaza reabilitarea rezervoarelor de apa de la Iasi si Pojorta, si construirea de rezervoare noi la Iasi, Dejani si Toderita; reabilitarea a 16,9 km de conducta de aductiune care furnizeaza apa potabila din sursa Pojorta catre retelele operate in localitatile Fagaras, Beclean, Dridif, Voivodeni si Ludisor; construirea unei statii de pompare, reabilitarea a 4,2 km si construirea a 15,03 km de aductiune de apa care vor asigura furnizarea apei potabile pentru localitatile Savastreni, Sasciori, Toderita si Mandra; construirea unei statii de pompare si a unei aductiuni de apa de 7,77 km, care va deservi localitatile Dejani, Recea, Berivoi si Gura Vaii, precum si extinderea si reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime totala de 6,17 km si reabilitarea Statiei de epurare a apelor uzate din Fagaras.
Toate aceste investitii sunt considerate prioritare si au fost incluse in Master Planul aprobat de Consiliul Judetean Brasov.
 
man and machineTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
BMI_Icopal
FRONTALE
CELCO 2020
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
rigips
viarom
leviatan
Acvatot 2019
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023