Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CLUJ: Lucrarile de proiectare a liniei de metrou vor incepe pe 1 septembrie
CLUJ: Lucrarile de proiectare a liniei de metrou vor incepe pe 1 septembrie
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2023 11:40
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat, marti, ca 1 septembrie este data la care vor incepe lucrarile de proiectare a metroului din Cluj-Napoca, termenul de finalizare a proiectului fiind de sase luni.
"Ordinul de incepere a lucrarilor este 1 septembrie, conform solicitarii adresate de catre constructor. Ei ne-au solicitat, pentru a-si putea pregati demararea lucrarilor, pentru ca, repet, e un proiect de mare anvergura. Ne-au solicitat sa emitem ordinul de incepere cu data de 1 septembrie. Ei si-au constituit garantia, conform prevederilor legale, fara de care nu puteau sa mearga mai departe. In 15 zile au constituit-o. Urmatorul termen este 1 septembrie - ordinul de incepere, dupa care sa urmeaza fazele din proiect. Sase luni e faza de proiectare, dupa care obtine autorizatia de constructie, finalizare a exproprierilor. Dar sase luni este primul termen pe care trebuie sa-l aiba dupa aceea, pentru a presta primul proiect in vederea obtinerii autorizatiei de constructie", a precizat Emil Boc, in cadrul unei conferinte de presa.
Semnarea contractului pentru proiectarea si executia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) a fost facuta in luna mai, de premierul de la vremea respectiva, Nicolae Ciuca si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Primarul Emil Boc anuntase anterior ca metroul clujean inseamna o investitie de doua miliarde de euro. El mai spunea ca proiectarea dureaza sase luni si ca apoi va incepe construirea metroului.
Metroul ar trebui sa fie functional pana in 2031, cand ar urma sa fie finalizate toate cele 19 statii. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
noark
leviatan
Acvatot 2019
top 500
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
top 500
top 500
concelex
rigips
quadratum
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu