Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Constructii Erbasu si Grafic Tends pregatesc lucrari la drum Valea Doftanei - Bradet
Constructii Erbasu si Grafic Tends pregatesc lucrari la drum Valea Doftanei - Bradet
Infrastructura Publicat de AG&F 29 Ian 2024 12:15
Lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 102I Valea Doftanei, judetul Prahova – Bradet, judetul Brasov vor incepe in acest an. Joi, 25 ianuarie, Consiliul Judetean Brasov a gazduit prima intalnire de lucru din anul 2024 a factorilor de decizie cu atributii in supervizarea implementarii contractului de proiectare si executie a acestui obiectiv investitional de importanta strategica pentru judetele Brasov si Prahova.
La sedinta de progres au fost prezenti oficiali reprezentand Compania Nationala de Investitii „CNI” SA, antreprenorul Constructii Erbasu SA si proiectantul Grafic Tends, alaturi de conducatorii administratiilor publice judetene si locale impactate de acest proiect, respectiv Todorica-Constantin Serban, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Virgil Popa, primarul Municipiului Sacele, si Lucian Vileford Costea, primarul Comunei Valea Doftanei.
Participantii au analizat stadiul realizarii proiectului in ceea ce priveste definitivarea coridorului de expropriere, obtinerea avizelor necesare de la ocoalele silvice si Garda Forestiera pentru suprafetele scoase din fondul forestier si demersurile de avizare la Agentia pentru Protectia Mediului.
In acest context, proiectantul a comunicat ca varianta finala a culoarului de expropriere pentru tronsonul de drum din judetul Brasov a fost definitivata, incluzand si suprafetele de teren necesare pentru realizarea trotuarelor pe ambele parti ale drumului din arealul localitatii Sacele.
Astfel, solicitarea primarului din Sacele privind rezolvarea problemei trotuarelor, analizata in prealabil cu conducerea Consiliului Judetean, a fost rezolvata, iar saptamana viitoare proiectul va intra spre avizare la comisia de circulatie din cadrul Primariei Sacele.
Participantii au discutat despre emiterea autorizatiilor de construire atat pentru tronsonul de drum din Prahova, cat si pentru cel din judetul Brasov, care ar urma sa se faca in perioada urmatoare, dar si despre pregatirea organizarii de santier. In acest sens, reprezentantul firmei constructoare a comunicat ca are nevoie de un teren in zona Sacele cu o suprafata de o jumatate de hectar, cu acces la electricitate, apa si retea de telefonie.
In urma discutiilor, primele lucrari de constructii ar putea incepe chiar in aceasta primavara, mai intai pe acele tronsoane care nu fac obiectul procedurilor de expropriere.
„Urmarim indeaproape parcursul proiectului «Reabilitare si modernizare DJ 102I Valea Doftanei, judetul Prahova – Bradet, judetul Brasov», pe care CNI il implementeaza in parteneriat cu administratiile judetene din Prahova si Brasov. Avand in vedere ca procedurile de expropriere sunt in sarcina noastra, trebuie sa obtinem avizul de mediu pentru culoarul de expropriere final, sa aprobam hotararea de consiliu judetean privind demararea procedurii de expropriere si sa predam amplasamentul catre CNI, in momentul in care vom avea culoarul expropriat. Ma bucur ca am rezolvat problema ridicata de domnul primar din Sacele in ceea ce priveste lipsa din proiectul initial a trotuarelor, rigolelor si acceselor la proprietati, astfel ca nu exista niciun fel de impediment in implementarea obiectivului”, a spus presedintele Consiliului Judetean Brasov, Todorica-Constantin Serban.
Potrivit datelor furnizate de proiectant, suprafata necesara lucrarilor ce se vor executa pe portiunea din DJ 102I aferenta judetului Brasov depaseste 223.000 mp, iar suprafata ce va trebui scoasa din fondul forestier este de aproximativ 1,5 hectare.
Reabilitarea si modernizarea DJ 102I Valea Doftanei, judetul Prahova – Bradet, judetul Brasov inseamna refacerea totala a 12,4 km aflati pe teritoriul administrativ al judetului Brasov si a 13,2 km situati in judetul vecin.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
concelex
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ness project
strabag nivel 1
leviatan
konsent
theda mar
noark
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
CDS
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander