Agenda Constructiilor
Luni, 20 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - HIDROCONSTRUCTIA: Contract de 28 milioane euro pentru extindere retea de apa
HIDROCONSTRUCTIA: Contract de 28 milioane euro pentru extindere retea de apa
Infrastructura Publicat de AG&F 02 Nov 2018 09:04
Compania de Apa Aries SA a semnat primele contracte de lucrari din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Turda - Campia Turzii, informeaza un comunicat al societatii, emis cu prilejul derularii unei conferinte organizate ad-hoc, pentru anuntarea inceperii implementarii acestui proiect de infrastructura.
La data de 31 octombrie 2018, Compania de Apa Aries SA a semnat, in cadrul unei conferinte, in calitate de beneficiar al contractului de finantare nr. 156/18.12.2017 - SMIS 118679, primele doua contracte de lucrari, din cadrul obiectivului denumit «Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Turda - Campia Turzii, in perioada 2014-2020», cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020”, informeaza oficialii institutiei.
Astfel, s-au semnat contractul de lucrari „Extindere si reabilitare sistem de alimentare cu apa si sistem de canalizare menajera in municipiul Turda, zona de nord” (CL5) si contractul de lucrari „Extindere si reabilitare sistem de alimentare cu apa si sistem de canalizare menajera in municipiul Campia Turzii” (CL7).
La conferinta au participat directorul general al Companiei de Apa Aries SA, Ionut Bogdan Bobic, primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Campia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, respectiv Dorel Peciu-Florianu, director adjunct al societatii Hidroconstructia SA si Bazil Man, director economic in cadrul TCI Contractor General SA.
Potrivit comunicatului, contractul de lucrari „Extindere si reabilitare sistem de alimentare cu apa si sistem de canalizare menajera in municipiul Turda, zona de nord” (CL5) are o valoare contractata de 45.386.496,74 lei fara TVA, durata de executie a contractului este de 37 de luni, iar oferta declarata castigatoare este cea a asocierii dintre Hidroconstructia SA (lider de asociere) si TCI Contractor General SA (asociat).
Contractul de lucrari „Extindere si reabilitare sistem de alimentare cu apa si sistem de canalizare menajera in municipiul Campia Turzii” (CL7) are o valoare contractata de 67.665.588,35 lei fara TVA, durata de executie a contractului fiind de 37 de luni, iar oferta declarata castigatoare este cea elaborata de asocierea dintre Hidroconstructia SA (lider de asociere) si TCI Contractor General SA (asociat).
De asemenea, prin intermediul comunicatului, se reaminteste ca operatorul regional Compania de Apa Aries SA a semnat, la data de 16 iulie 2018, contractul de servicii „Asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor” din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Turda - Campia Turzii, in perioada 2014-2020 cu asocierea Eptisa Romania (lider de asociere) si Eptisa Servicios de Ingineria (asociat), cu o valoare de 13.081.250 de lei fara TVA. Durata de prestare a serviciilor este de 78 de luni incepand cu data prevazuta in ordinul administrativ de incepere emis de catre beneficiar. Obiectivul general il reprezinta furnizarea de asistenta tehnica pentru autoritatea contractanta sub forma serviciilor de supervizare si acordarea de sprijin de specialitate necesar pentru implementarea lucrarilor din cadrul proiectului.
In prezent, Compania de Apa Aries SA implementeaza „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Turda - Campia Turzii, in perioada 2014-2020” cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Cu o valoare totala de aproximativ 151,3 milioane de euro, plus TVA, proiectul de investitii reprezinta o noua etapa semnificativa in cadrul extinderii si modernizarii infrastructurii de alimentare cu apa, colectare si evacuare a apelor uzate din regiunea Turda - Campia Turzii, judetul Cluj, continuand procesul investitional derulat prin POS Mediu 2007-2013.
Investitiile propuse prin contractul de finantare vizeaza locuitorii din 13 unitati administrativ-teritoriale, respectiv doua municipii: Turda si Campia Turzii si 11 comune: Aiton, Calarasi, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petrestii de Jos, Ploscos, Sandulesti, Tureni, Tritenii de Jos, Viisoara, toate facand parte din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Apa Vaii Ariesului”. Prin intermediul activitatilor care vor fi derulate in cadrul acestui proiect, operatorul regional Compania de Apa Aries SA urmareste dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Turda-Campia Turzii, in vederea asigurarii unor servicii de inalta calitate clientilor sai.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLUMION

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere