Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - IASI: Peste 31 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului
IASI: Peste 31 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului
Infrastructura Publicat de Simona Ene 09 Apr 2013 13:42
Recent, autoritatile judetene din Iasi si cele ce administreaza aeroportul local au stabilit castigatorul proiectului de modernizare a obiectivului de investitii in valoare de peste 31 milioane de euro (139,1 milioane de lei), fara taxele aferente. Astfel, consortiul format din firmele Max Boegl Romania, Vega ’93 si UTI Grup SA va fi cel care va realiza, in termen de 25 de luni (pana in mai 2015), lucrarile de proiectare si executie a Aeroportului International Iasi. Asocierea care a adjudecat lucrarea a obtinut cel mai mare punctaj (95 de puncte din totalul de 100), in functie de principalele criterii de selectie, respectiv cele privitoare la oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic si la optimizarea timpului de lucru (perioada de oprire a traficului aerian). „Contractul, ce va fi semnat in data de 16 aprilie a.c., prevede proiectarea si executia lucrarilor, in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi, cu o lungime de 2.400 metri. Concret, se vor realiza pista de decolare / aterizare, caile de rulare, extinderile platformei aferente si a drumului perimetral, instalatii de balizaj, precum si sistemul de canalizare pentru apele pluviale”, a declarat Cristian Adomnitei, presedinte al Consiliului Judetean Iasi.
Finantarea acestui proiect este asigurata din fonduri de la bugetul local pentru perioada 2012-2014. Aceasta este prima etapa de modernizare a aeroportului, autoritatile avand in vedere alte trei module, aflate in prezent in faza de proiect, fara a fi asigurate inca resursele financiare necesare.
Licitatie internationala pentru executia aeroportului
Pentru executia acestui obiectiv de investitii, s-au primit cinci oferte atat din partea unor asocieri de firme, cat si individuale, valorile acestora fiind cuprinse intre 27,5 milioane de euro si 33,4 milioane de euro (fara TVA). Celelalte consortii interesate de realizarea proiectului au fost FCC Construcction SA - Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti SA - Loial Impex - AECOM Inoxa SLU, Cavalleri Ottavio - Metropolitana Milanese - IG Group - Trustul de Instalatii Montaj si Constructii, in timp ce societatile Strabag AG (Austria) si EKO Insaat Vetic AS (Turcia) au depus documentatii in calitate de ofertanti unici. „Raportul final al procedurii, pe care l-am aprobat la randul nostru, confirma faptul ca procesul de evaluare a ofertelor s-a derulat impecabil, prin studierea amanuntita a fiecarei pagini. Diferentierea documentatiilor s-a realizat prin raport la timpul cel mai scurt in care va fi oprit traficul aerian pe aeroport si, implicit, de pierderile financiare si de conexiune aeriana suferite de regie si de comunitatea locala. Practic, acesta licitatie a reprezentat o competitie a solutiilor tehnice”, a declarat Marius Bodea, director general al Aeroportului International Iasi. Pentru informatii suplimentare, www.icc.ro sau www.aeroport.ro
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelVideoConfAC-iulACADbluebeamCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere