Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTI: Investitii de 1,5 miliarde lei aprobate pentru dezvoltarea Portului Constanta
MTI: Investitii de 1,5 miliarde lei aprobate pentru dezvoltarea Portului Constanta
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 11 Sep 2023 10:19
Trei hotarari de Guvern care vizeaza investitiile in Portul Constanta au fost adoptate in cadrul sedintei de vineri a Guvernului. Prima dintre acestea se refera la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Modernizare si extindere infrastructura de alimentare cu apa si canalizare in Portul Constanta”. Astfel, in urma promovarii acestui act normativ se creeaza cadrul legal pentru realizarea lucrarilor de modernizare si extindere a infrastructurii de alimentare cu apa si canalizare in Portul Constanta in urma carora se va asigura furnizarea de apa potabila la parametrii tehnici impusi pentru presiune si debit de care are nevoie operatorul portuar si apa pentru asigurarea functionarii echipamentelor sau instalatiilor PSI.
Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este de 166 milioane de lei. Lucrarile vizeaza realizarea de sisteme alimentare cu apa (20,3 km), sisteme canalizare pluviala si menajera (9,1 km) si reabilitarea sistemului existent al retelei distributie a apei potabile (14,4 km). Durata de realizare a investitiei este de 32 luni, din care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic si 24 luni pentru executie, de la data emiterii ordinului de incepere. Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027, de la bugetul de stat si din surse proprii ale CN APM SA Constanta.
Cea de-a doua hotarare adoptata are in vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Master planul infrastructurii rutiere si de acces a Portului Constanta – extinderea, modernizarea si reabilitarea drumurilor si pasajelor din Portul Constanta”. Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este de 721,3 milioane de lei. Practic, vor fi realizate drumuri noi si reabilitate cele existente, va fi instalat un sistem ITS pentru managementul traficului si vor fi modernizate cladirile pentru servicii, sistemele de iluminat si cele de preluare a apei, si va fi extins teritoriul portuar. Durata de realizare a investitiei este de 36 luni, din care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic si 28 de luni pentru executie, de la data emiterii ordinului de incepere. Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027 si de la bugetul de stat.
Totodata, Guvernul a adoptat si hotararea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Modernizarea infrastructurii de distributie a energiei electrice in Portul Constanta - etapa a II-a”. Astfel vor fi realizate urmatoarele capacitati: posturi de transformare modernizate si noi, prize de cheu modernizate si noi, stalpi de iluminat stradal si operational, LES 20 kV+6kV+0,4 kV, sisteme fotovoltaice montate pe cladiri existente, carporturi fotovoltaice si statii incarcare a vehiculelor electrice. Durata de realizare a investitiei este de 36 luni, din care 11 luni pentru proiectare si 25 de luni pentru executie, de la data emiterii ordinului de incepere. Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027, de la bugetul de stat si din surse proprii ale CN APM SA Constanta.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
BALTIC
noark
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
grundfos
rigips
CDS
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu