Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTI: Neconformitatile descoperite la Podul de la Braila trebuie sa fie indepartate
MTI: Neconformitatile descoperite la Podul de la Braila trebuie sa fie indepartate
Infrastructura Publicat de AG&F 20 Nov 2023 12:04
Neconformitatile descoperite la Podul de la Braila trebuie sa fie indepartate pe cheltuiala companiei respective, a afirmat, vineri, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia verificarii stadiului lucrarilor pe Lotul 2 al obiectivului de investitii rutiere Autostrada A0 Nord, infromeaza Agerpres.
"Pana la urma, e o chestiune care tine de o anumita receptie pe care trebuie s-o faca sau nu CNAIR. Am mai spus despre acea companie, urmatorul lucru: parca are dubla personalitate. Intr-o parte lucreaza bine si dau exemplu lotul de autostrada Pitesti - Curtea de Arges, unde se inainteaza extraordinar de bine si unde, daca isi mentin ritmul, vor termina anul viitor pe vremea aceasta, acel Lot 5 autostrada inainte de termen. Repet, daca mentin ritmul din 2023 s-a ajuns undeva spre 60% peste toate asteptarile. Asta ar fi o personalitate... Pe partea cealalta e toata istoria, nu doar asta, legata de pod, unde au fost diverse desfasurari si unde CNAIR a luat decizia corecta si anume aceea de a nu receptiona. Nici nu pot legal sa faca acest lucru cei de la CNAIR, atata timp cat nu sunt indepartate toate neconformitatile. Stiu ca s-au solicitat de catre CNAIR diverse expertize independente care au scos in evidenta anumite lucruri care trebuie sa fie remediate de catre compania care a construit podul, altfel nu se receptioneaza. Nu se intampla aceste lucruri, e o chestiune care tine si de finante in ceea ce priveste si de anumite plati, eliberari de garantii si toate lucrurile care decurg din nereceptionarea unei lucrari", a subliniat Grindeanu.
Acesta a adaugat ca isi doreste in continuare ca traficul rutier pe pod sa se deruleze non-stop, fara restrictiile solicitate de catre constructor, pe timpul noptii, pentru a demonta macarelele din zona.
"Mai mult decat atat, eu ma astept sa se tina de cuvant si sa termine descarcarea pe Jijila, de pe malul tulcean, pana la sfarsitul anului, ca asa s-au angajat. (...) ma astept sa se tina de termenul pe care il au cu macaralele, pentru ca e acel ordin dat de catre CNAIR ca, pana cand sfarsitul lunii, sa finalizeze. Eu am anuntat in urma cu vreo doua saptamani, cand am fost la Braila, ca se va deschide 24 din 24. Nu e posibila o asemenea atitudine. Repet, aici lucrurile sunt cat se poate de clare, toate neconformitatile trebuie sa fie indepartate pe cheltuiala companiei respective, nu pe alta cheltuiala", a sustinut Sorin Grindeanu.
Podul peste Dunare de la Braila - cel mai mare pod suspendat construit vreodata in Romania, al treilea ca dimensiune din Europa si ultimul pod peste Dunare inainte de varsarea in Marea Neagra - a fost inaugurat pe 6 iulie 2023.
Valoarea initiala a proiectului a fost de 1,996 miliarde de lei, fara TVA, fonduri externe nerambursabile, iar constructorul este Asocierea Astaldi S.P.A. - IHI Infrastructure System Co. Ltd.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
leviatan
noark
CDS
concelex
Acvatot 2019
rigips
theda mar
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
SSAB
SIGM
viarom
MAKITA
konsent
quadratum
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
BogArt

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander