Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home
PORR Construct incepe in primavara constructia Centurii de Est a municipiului Arad Imprimare Email
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 17 Oct 2022 11:32
Licitatia pentru construirea Centurii de Est a municipiului Arad, care include un nou pod peste Mures si un pasaj peste calea ferata, a fost incheiata, iar compania care va executa proiectul tehnic si lucrarile este Porr, care ar urma sa finalizeze proiectul in doi ani.
Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Arad au declarat, vineri, pentru AGERPRES, ca au existat doua oferte depuse in primavara in cadrul licitatiei, iar in urma incheierii procedurii nu au existat contestatii, astfel ca semnarea contractului va avea loc peste cateva zile.
"Sunt bucuros ca s-a finalizat procedura de atribuire a contractului de realizare a Centurii de Est, cel mai important proiect de infrastructura derulat de Consiliul Judetean in ultimii 30 de ani. Avem o firma serioasa, care a mai lucrat cu noi, sunt convins ca investitia va fi finalizata la termen si va aduce dezvoltare municipiului si judetului Arad", a declarat Razvan Cadar, vicepresedinte al CJ Arad.
Dupa semnarea contractului, compania va trebui sa finalizeze proiectul tehnic in sase luni, iar in 18 luni sa execute lucrarile.
Suma pentru care va executa Porr lucrarea va fi dezvaluita la momentul semnarii contractului, insa in luna mai, cand CJ Arad anunta ca au fost depuse doua oferte in cadrul licitatiei, s-a estimat ca proiectul va costa 270.794.840 lei. Finantarea va fi asigurata de Guvernul Romaniei.
Drumul va avea o lungime de 11 kilometri si va face legatura intre DN7 (Vladimirescu) si DN 69 (Arad-Timisoara), urmand sa inchida inelul de centura al municipiului Arad.
Proiectul cuprinde un pasaj peste calea ferata Timisoara-Arad, care va avea o lungime totala de 147 de metri, din care lungimea suprastructurii va fi de 138 de metri. Calea pe pasaj va avea partea carosabila de 7,8 metri, doua benzi de circulatie, incadrate de parapete de siguranta.
De asemenea, se va construi un pod peste Mures cu o lungime de 1.115 metri. Calea pe pod va avea partea carosabila de 7,8 metri, doua benzi de circulatie, de asemenea incadrate de parapete de siguranta pentru protectie foarte ridicata.
 
hiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
noark
rigips
strabag nivel 1
ness project
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
theda mar
MAKITA
Ubitech
concelex
CDS
konsent
viarom
siniat

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander