AMIBLU mizeaza pe crestere de 25% pe o piata de tevi GRP de 15 milioane euro |
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 25 Mar 2021 06:57 |
Piata de sisteme pentru tubulatura, in special sectorul PAFSIN/GRP, s-a plasat pe un trend ascendent anul trecut, fiind impulsionata de maturizarea si accelerarea implementarii proiectelor cu fonduri europene, din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, precum si de proiectele de modernizare si retehnologizare a infrastructurii de irigatii ale Organizatiei Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii finantate fie prin Programul National de Dezvoltare Rurala, fie prin fonduri europene. Segmentul de tevi GRP/PAFSIN s-a situat in 2020 in jurul valorii de 12 milioane de euro, iar in acest an sectorul ar putea depasi 15 milioane de euro, potrivit estimarilor lui Costin Berbecaru, directorul de vanzari SEE al Amiblu, furnizor de tubulatura GRP marcile Flowtite si Hobas.
"Motorul dezvoltarii pietei locale de GRP este reprezentat de fondurile europene nerambursabile, fiind vorba despre 3,2 miliarde euro, cu ajutorul carora am putea aseza Romania in randul tarilor civilizate din punctul de vedere al sistemelor de apa si canalizare. Bineinteles ca nu trebuie neglijate nici fondurile disponibile prin diversele programe nationale, insa prioritatea ramane atragerea cat mai multor proiecte cu bani europeni", a precizat reprezentantul Amiblu in Romania.
Compania ofera o gama completa de produse si servicii pentru solutii clasice de montaj suprateran sau subteran ingropat, incercand in mod continuu sa isi imbunatateasca produsele din portofoliu si venind in sprijinul clientilor cu servicii de calitate.
"Permanent implementam produse noi, cu caracteristici superioare, cum ar fi teava cu rezistenta superioara la impact, la abraziune sau la spalare cu jet de apa, teava biaxiala cu mufe zavorate pentru aplicatiile de presiune, tevi non-circulare pentru reabilitarile fara sapatura, solutii de retinere a solidelor din apa etc. Amiblu, in calitate de lider pe piata europeana, este direct interesata sa aduca plus valoare proiectelor de anvergura in care se implica, astfel incat sa ofere avantaje importante si usor de cuantificat beneficiarilor finali", a explicat Costin Berbecaru.
Crestere de 6% a business-ului, in 2020
Raportat la 2019, Amiblu Romania a inregistrat o crestere de aproximativ 6% a cifrei de afaceri, de la 18,5 milioane de euro in 2019 la 19,6 milioane de euro anul trecut. Pentru anul in curs, conducerea companiei mizeaza pe o majorare de 25% a business-ului.
"Luand in considerare oportunitatile existente la momentul actual si stadiul real de implementare a proiectelor, ne bazam pe mentinerea trendului pozitiv si speram sa terminam acest an cu o crestere semnificativa fata de 2020, situata in jurul a 25%. Obiectivele majore pe termen scurt sunt reprezentate de castigarea mai multor proiecte, indiferent de natura lor, securizarea materiilor prime pe o piata volatila si respectarea termenelor contractuale", a mai spus Costin Berbecaru.
De asemenea, o tinta majora pentru Amiblu este reprezentata, pe de o parte, de mentinerea sau chiar cresterea numarului de angajati prin marirea gradului de incarcare a fabricii si, pe de alta parte, de recompensarea implicarii fiecarui angajat, prin acordarea de beneficii generale si specifice, in functie de nevoile si performantele fiecaruia. In acest sens, compania a implementat un sistem PDR (Performance Developments Preview) care permite adaptarea schemelor de instruire, de comun acord cu fiecare angajat in parte.
In planul investitiilor, preocuparea principala este legata de protectia mediului, in ultimii cinci ani Amiblu reusind sa reduca cu 30% consumul de energie electrica si cel de gaze naturale, respectiv cu 35% cantitatea de deseuri rezultate din productie. "In viitor, avem in plan sa instalam panouri fotovoltaice care sa ne permita trecerea la surse regenerabile de energie si, concomitent, micsorarea amprentei de carbon", a mai precizat reprezentantul Amiblu.
***
Compania este reprezentanta locala a grupului austriac Amiblu, joint venture al carui obiectiv este de a dezvolta si livra tevi si accesorii GRP de talie mondiala pentru a rezolva durabil provocarile lumii de apa si de canalizare. Amiblu combina Amiantit Europe si tehnologia sa Flowtite, si Hobas Europe, parte a WIG Wietersdorfer Holding si este specialistul in solutii de sistem GRP pentru ape uzate, ape de ploaie, apa potabila, irigare, hidroenergie si aplicatii industriale.
|