BOSCH: Investitii de 100 milioane euro in dezvoltarea de pompe de caldura in 2019 |
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 13 Mar 2019 06:24 |
Managerii companiei Bosch Termotehnica au anuntat, de la sediul din Wetzlar – Germania, ca societatea a inregistrat anul trecut o crestere a veniturilor cu 2,3 procente si cu 4,6 procente dupa ajustarile in functie de cursul de schimb valutar, ajungand la un nivel record de 3,5 miliarde euro, informeaza un comunicat al companiei. Afacerile Bosch Termotehnica au continuat, astfel, sa creasca si in 2018, dupa ce in precedentele 12 luni veniturile din vanzari s-au majorat cu patru procente si cu sase procente, dupa ajustarile in functie de cursul de schimb valutar.
„In ciuda contextului dificil, Bosch Termotehnica a obtinut performante excelente in ultimele 12 luni. Din punct de vedere regional, veniturile din Turcia s-au inscris pe un trend pozitiv, dar si alte piete au avut performante optime, cum ar fi cele din Germania si Marea Britanie”, a declarat Uwe Glock, presedintele diviziei Bosch Termotehnica.
In general, in termeni de produse, cresterea a fost impulsionata cu precadere de vanzarile de pompe de caldura si centrale termice, prima categorie avand cea mai importanta contributie la majorarea rulajului.
In cadrul expozitiei ISH Energy din Frankfurt pe Main, Bosch Termotehnica va ocupa o suprafata totala de aproape 4.000 mp, in noul pavilion 12, unde marcile Bosch si Buderus vor fi prezentate in premiera la doua standuri alaturate.
„Marcile puternice si produsele inovatoare pentru digitalizare, descentralizare si electrificare – cele trei mega-trenduri ale industriei noastre – ne pozitioneaza pe un loc excelent pe piata. In universul de o complexitate deosebita al termotehnicii, suntem partenerul ideal pentru clientii profesionisti”, a adaugat Uwe Glock.
Investitii de 100 milioane de euro in pompe de caldura
Potrivit comunicatului, in anii urmatori, Bosch Termotehnica va investi peste 100 de milioane de euro in dezvoltarea grupei de produse a pompelor de caldura, focalizandu-se pe sistemele ce permit o instalare facila, cu suport digital. In 2018, trei noi linii de produse au inceput sa fie fabricate in Tranas – Suedia. Coordonand centre de cercetare in Tranas (pentru Europa de Nord) si Aveiro – Portugalia (pentru sudul Europei), precum si bazandu-se pe expertiza unei echipe de dezvoltare in Wernau – Germania (ce va fi utilizata pe pietele din Europa Centrala), Bosch Termotehnica este bine pozitionata pentru a deservi intreaga piata europeana de pompe de caldura pentru aplicatii de incalzire, ce reprezinta 95% din piata mondiala de profil. Succesul portofoliului adaptat in functie de cerintele regionale este deja vizibil. „In Suedia, ne-am dublat cota de piata, dupa lansarea pompelor de caldura pe baza de aer evacuat, focalizandu-ne pe simplitate prin standardizare, la fel ca si pe usurinta instalarii si exploatarii dispozitivelor”, a mai precizat Uwe Glock.
In alta ordine de idei, tehnologia de stocare a energiei dezvoltata impreuna cu Ceres Power din Horsham, Marea Britanie, bazata pe celule din oxid solid (SOFC), se va dezvolta la scara industriala. Aceste sisteme urmeaza sa fie folosite in mediul urban, la fabrici, pentru centre informatice, la statiile de incarcare a vehiculelor electrice etc. Practic, dupa cum explica Uwe Glock, tehnologia respectiva va fi indispensabila pentru a asigura securitatea alimentarii cu energie, mai ales ca in anul 2050 peste sase miliarde de persoane vor trai in mediul urban, adica aproape 70% din populatia globului. In prezent, ariile metropolitane sunt responsabile pentru 75% din consumul global de energie, iar pana in 2030 consumul global de energie se va majora cu 30% fata de cota actuala, ceea ce inseamna ca, in curand, nu va mai fi posibila asigurarea electricitatii doar prin intermediul marilor centrale electrice, fiind necesare solutii alternative, cum este si SOFC.
O solutie pentru mediul rezidential, bazata tot pe baterii, este constituita de Energy Manager, un sistem de control conectat la Bosch Smart Home, care permite economisirea a 70% din costurile eferente energiei electrice, gratie controlului digital eficient si utilizarii energiei solare, in combinatie cu un sistem de stocare ce integreaza baterii de tip acumulator.
***
Bosch Termotehnica este unul dintre cei mai mari producatori europeni de echipamente de incalzire eficiente din punct de vedere energetic si solutii de preparare a apei calde menajere. In anul fiscal 2018, compania a inregistrat vanzari de aproximativ 3,5 miliarde euro (o cota de 66 de procente s-a realizat din vanzari in afara Germaniei) si avea un numar de aproximativ 14.200 de angajati. Bosch Termotehnica are marci internationale si regionale puternice si comercializeaza o gama diversa de produse in Europa, America si Asia.
Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Acesta are aproximativ 410.000 de angajati in intreaga lume (la 31 decembrie 2018). Potrivit unor date provizorii, compania a generat vanzari de peste 77,9 miliarde euro in 2018. Operatiunile sale sunt structurate in patru sectoare de activitate: Solutii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. Lider in IoT, Bosch ofera solutii inovatoare pentru case inteligente, orase inteligente, mobilitate conectata si industrie conectata. Compania isi foloseste expertiza in tehnologia de senzori, software si servicii, precum si propriul cloud IoT, pentru a oferi clientilor solutii conectate integrate dintr-o singura sursa. Obiectivul strategic al grupului Bosch este de a furniza inovatii pentru o viata conectata. Bosch sporeste calitatea vietii la nivel mondial prin produse si servicii inovatoare si care starnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creeaza „Tehnica pentru o viata.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 440 de filiale si companii regionale din aproximativ 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, reteaua globala de productie si vanzari a Bosch acopera aproape toate tarile din lume. Baza pentru viitoarea crestere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 69.500 de asociati in cercetare si dezvoltare, in cele aproximativ 125 de centre din intreaga lume.
|