Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home
evoMAG: 52% din locuitorii mediului urban nu au aparat de aer conditionat in case Imprimare Email
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 05 Aug 2022 13:27
Peste jumatate (52%) dintre romanii care locuiesc in mediul urban nu dispun de un aparat de aer conditionat acasa, potrivit unui sondaj realizat online pentru evoMAG. Dorinta de cumparare, insa, a crescut semnificativ in ultimul an, iar diversitatea oferita de producatorii de aparate de aer conditionat arata clar ca aceste echipamente au devenit produse de necesitate tot mai accesate.
In primele 7 luni ale anului, vanzarile de aparate de aer conditionat listate de evoMAG s-au dublat, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In preferintele consumatorilor romani, se distanteaza brandurile/echipamentele din categoria B, pentru care sunt dispusi sa plateasca, in medie, 1.650 de lei. Pretul mediu al unui aparat de aer conditionat este cu circa 15% mai mare anul acesta, fata de anul trecut.
„Faptul ca 1 din 2 romani din mediul urban nu are acasa un aparat de aer conditionat ne arata ca exista inca un loc mare de crestere a categoriei, cu atat mai mult cu cat cererea de astfel de dispozitive este din ce in ce mai mare, in aceasta vara cu multiple recorduri de temperaturi ridicate.
In acest sezon, la evoMAG, am crescut stocurile, am extins gama de produse si am diversificat oferta prin includerea in site a mai multor branduri noi de aparate de aer conditionat, in special din categoria B, acolo unde exista cea mai mare cerere in prezent”, spune Mihai Patrascu, CEO evoMAG, mentionand ca, odata cu avansul vanzarilor, au crescut si achizitiile de pachete de servicii de instalare a echipamentelor de aer conditionat, motiv pentru care evoMAG a activat, anul acesta, oferte de servicii de instalare si mentenanta.
 
Ce echipamente de aer conditionat prefera romanii
- Eficiente energetic - urmaresc, cu precadere echipamentele din clasa A+ si A++;
- Cu o capacitate de 12.000 de BTU;
- Cu functie de incalzire si, eventual, ventilare si dezumidificare;
- Sa dispuna de tehnologia Inverter, care permite controlul energiei consumate prin temporizarea si controlarea functionarii compresorului. Astfel, temperaturile dorite sunt atinse mai rapid, timpul de pornire este redus cu o treime, consumul este mai mic cu pana la 30% si sunt eliminate fluctuatiile de temperatura;
- Sa poata fi conectate la Internet prin Wi-Fi;
- Usor de intretinut.
Pentru instalarea echipamentelor de aer conditionat, romanii prefera achizitia de pachete de servicii care includ montaj autorizat, dar si kit-ul de instalare.
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
BMI_Icopal
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
Ubitech
leviatan
CELCO 2020
MAKITA
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere