MULTIGAMA TECH: Crestere cu peste 20% a cifrei de afaceri din 2013 |
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 22 Ian 2014 15:27 |
![]() Interviu cu Victor Smina, Business Development Manager in cadrul Multigama Tech.
- Cum caracterizati evolutia pietei locale de instalatii edilitare?
- Industria in cadrul careia ne desfasuram activitatea se afla in continua schimbare atat ca urmare a investitiilor ce nu au o constanta estimata, cat si din cauza lipsei vreunei monitorizari conform unui plan anterior bine stabilit, pe termen mediu si lung. Astfel, piata instalatiilor evolueaza in prezent spre doua directii: fie se tine cont numai de pretul minim (fiind preferate ofertele cu valori cat mai mici), fie se ia in considerare si calitatea produsului (echipamente si servicii), caz in care trebuie purtata o «lupta» concurentiala continua si asidua, ca urmare a contractiei permanente a cererii fata de capacitatea de productie si vanzare a marilor grupuri internationale.
- Ce tendinte vor urma preturile din domeniu in 2014, avand in vedere noile impozite si accize anuntate?
- Bineinteles ca preturile, in general, se vor majora cu cateva procente, cu exceptia unor zone sau game de produse de concurenta maxima pe piata, in cazul acestora urmand a fi incercata, in mod evident, o mentinere la nivelul din 2013.
- Care au fost cele mai solicitate produse din oferta companiei in 2013?
- Produsele «vedeta» livrate de compania noastra in 2013 au fost cele utilizate in domeniul evacuarii apelor uzate/reziduale, urmate de pompele de circulatie. Estimam ca acestea se vor situa in topul vanzarilor si in 2014, motiv pentru care avem in vedere extinderea gamelor respective. In 2014 vom lansa noi sisteme pe segmentul tehnologiei si serviciilor pentru constructii, produse ce vor raspunde noilor exigente din domeniu si care se aliniaza reglementarilor directivelor europene ErP. Sa nu uitam, totodata, de obiectivele impuse prin strategia UE, ce prevad ca, pana la sfarsitul anului 2020, sa fie reduse cu 20% emisiile de gaze cu efect de sera, concomitent cu majorarea cu 20% a cantitatii de energie produse din surse regenerabile si scaderea cu 20% a consumului energetic.
|