Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - REHAU Building Technology mizeaza pe o evolutie optima a afacerilor, in acest an
REHAU Building Technology mizeaza pe o evolutie optima a afacerilor, in acest an
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 12 Apr 2023 06:20
Piata de tubulatura din material plastic s-a inscris pe un trend crescator in 2022, in contextul evolutiei importante a pietei de constructii si, implicit, a celei de instalatii. In acest context, activitatea REHAU Building Technology, unul dintre marii furnizori de solutii pentru instalatii sanitare si termice din PE-Xa, a fost foarte dinamica, centrata pe imbunatatirea intregului portofoliu de produse si servicii.
"REHAU Romania a reusit sa faca fata cu brio tuturor provocarilor care au marcat anul 2022. Cu experienta acumulata de-a lungul anilor, dar si pe perioada pandemiei, am temperat efectele cresterilor preturilor materiilor prime si perturbarile aparute la nivelul lanturilor de aprovizionare pe fondul razboiului din Ucraina. Acest lucru ne-a ajutat sa atingem un nivel superior al cifrei de afaceri, comparativ cu 2021. Chiar daca anul curent se anunta similar din punct de vedere al impredictibilitatii, mizam pe o evolutie pozitiva, datorata experientei noastre si parteneriatelor solide pe care le-am dezvoltat de-a lungul anilor, atat in ceea ce priveste aprovizionarea cu materii prime, cat si in ceea ce priveste distributia produselor noastre pana la consumatorul final", a declarat Laurentiu Chiriac, Head of Building Technology Division la REHAU Romania.
De asemenea, activitatea diviziei s-a concentrat pe obiceiurile de consum sanatoase, gasirea solutiilor inovatoare pentru reducerea risipei de resurse si, nu in ultimul rand, pe reducerea costurilor suportate de consumatori. "Pentru anul in curs, ne dorim sa fructificam fiecare noua oportunitate, astfel incat sa crestem cota de piata a categoriei de tevi tip PE-Xa, cea mai inalt calitativa, in cat mai multe proiecte rezidentiale. Aceasta categorie de tevi este si parte a sistemul universal pentru apa potabila si incalzire RAUTITAN, care ofera consumatorului final solutia optima pentru cele mai riguroase cerinte in domeniul constructiilor, atat pentru incalzirea cu radiatoare, cat si pentru alimentarea cu apa", a precizat reprezentantul companiei.
 
 
Orientare catre inovatie si sustenabilitate
Inca din 2011, grupul REHAU raspunde cererii crescute a consumatorilor pentru igiena apei potabile, utilizand fitinguri fara plumb, metal adaugat pe lista substantelor cu risc potential inca din 2018. In perioada urmatoare, activitatea diviziei REHAU Building Technology se va concentra pe livrarea de produse de calitate si sustenabile.
"La nivelul diviziei BuildingTecnology, obiectivul nostru principal este orientarea catre digitalizarea si tehnologizarea solutiilor noastre, pentru a oferi servicii cat mai personalizate consumatorilor finali: produse inovatoare si durabile care creeaza confort si aduc un stil de viata sustenabil, circular, prietenos cu natura prin reducerea consumului de resurse. De asemenea, vom continua sa ne implicam si in proiectele rezidentiale verzi, in care ne incredem intru totul. Suntem de parere ca proiectarea caselor verzi prin mijloace inteligente reprezinta viitorul sectorului rezidential, iar noi, la REHAU, vrem sa ajutam astfel de initiative sustenabile sa se ridice la nivelul asteptarilor tuturor consumatorilor care se afla in cautarea unei noi locuinte", a precizat Laurentiu Chiriac.
La nivel de grup, in 2023, cea mai importanta investitie REHAU este finalizarea lucrarilor si inaugurarea noului hub regional de la Sibiu, ce va imbunatati semnificativ performanta de livrare si va contribui la extinderea serviciilor REHAU la nivel regional. In momentul de fata, lucrarile se afla intr-un stadiu avansat, iar finalizarea proiectului este programata pentru a doua jumatate a anului. De asemenea, o alta investitie este directionata catre birourile REHAU, care vor fi mutate, din acest an, intr-o cladire care dispune de toate solutiile smart oferite de REHAU.
 
 
Reticenta privind cererea pe piata de constructii, in 2023
Potrivit Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP), 2022 a adus o crestere de 7,4% a lucrarilor de constructii, cu efecte favorabile pe piata instalatiilor. Laurentiu Chiriac este de parere ca, in pofida scumpirii materiilor prime si mentinerii unui nivel ridicat al ratei inflatiei, in lunile urmatoare se va restabili echilibrul pe piata de constructii si se vor reduce considerabil riscurile din domeniu.
"In acest moment, exista o usoara reticenta atat in sectorul rezidential, cat si in cel nerezidential, iar acest lucru poate fi rezultatul ratei dobanzii, care slabeste atat interesul investitiilor in acest domeniu, cat si tendinta oamenilor de a cumpara o noua locuinta. Cu toate acestea, noi preconizam ca piata de profil va avea o usoara evolutie si in 2023. Sectorul de renovari va juca, de asemenea, un rol important, iar REHAU Building Technology raspunde acestei nevoi cu solutii adaptate contextului in care ne aflam in prezent. Pe fondul evolutiei preturilor la energie si gaze naturale, comportamentul de consum al oamenilor a suferit modificari, iar acestia se afla in prezent in cautarea solutiilor care aduc cele mai multe avantaje din perspectiva eficientei energetice si a confortului termic.
De aceea, REHAU Building Technology a dezvoltat sistemul de incalzire in pardoseala RENOVA, ideal pentru proiectele de renovare ale locuintei", a adaugat managerul diviziei REHAU Building Technology.
Sistemul RENOVA se instaleaza rapid pe sapa deja existenta, de o singura persoana, fiind cel mai subtire sistem de incalzire in pardoseala cu agent termic, cu o grosime de 21 mm. 
 
Crestere importanta a cererii pentru produse sustenabile
Potrivit lui Laurentiu Chiriac, interesul pentru solutiile verzi, prietenoase cu mediul, care contribuie substantial la reducerea consumului de energie, a crescut considerabil in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza ajutorului venit din partea statului, care a redus TVA pentru sistemele verzi de la 19%, la 5%. Aceasta reducere va stimula in perioada ce urmeaza numeroase investitii, iar locuintele oamenilor vor deveni din ce in ce mai sustenabile. 
"Pentru a satisface cerintele oamenilor care se afla in cautarea solutiilor sustenabile pentru instalatii, ne dezvoltam constant portofoliul de produse pentru a oferi cele mai bune optiuni. Astfel de produse sunt sistemele de incalzire si racire in suprafete puse la dispozitie de divizia REHAU Building Technology. Acestea indeplinesc cele mai inalte standarde in ceea ce priveste eficienta energetica a cladirilor, ceea ce contribuie automat la reducerea costurilor. Pentru anul 2023 ne vom indrepta cu siguranta atentia asupra energiei geotermice, care este o sursa de energie gratuita, independenta de preturile materiilor prime, de problemele politice si de crizele aparute in acest moment pe piata energiei electrice. Astfel, sonda geotermala RAUGEO PE-Xa green va fi cu siguranta un produs din ce in ce mai cautat in randul clientilor nostri, intrucat aceasta foloseste temperatura constanta a straturilor mai adanci ale solului pentru a obtine energie", a declarat Laurentiu Chiriac.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
quadratum
EDIT-Structural
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ness project
BogArt
Ubitech
strabag nivel 1
Acvatot 2019
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
konsent
leviatan
rigips
viarom
siniat
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander