Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - Uniprest Instal: Cifra de afaceri in crestere cu 17% si investitii de un milion de euro
Uniprest Instal: Cifra de afaceri in crestere cu 17% si investitii de un milion de euro
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 09 Feb 2023 11:57
Uniprest Instal, dezvoltatorul primului ecosistem dedicat exclusiv profesionistilor in instalatii, HVAC si echipamente de incalzire/racire din Romania, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri in crestere cu 17% fata de 2021, 275 mil. lei, si investitii de aprox. 1 mil euro in logistica, digitalizarea proceselor operationale si consolidarea prezentei in Banat.
La finele unui an iesit din tipare, care a ridicat probleme in toate sectoarele de business si a impus regandirea strategiilor prin solutii rapide si competitive, Uniprest Instal a reusit sa mentina investitiile si sa-si creasca vanzarile si, implicit, cifra de afaceri.
”In primele luni din 2022 piata a avut o evolutie buna, ceea ce a determinat mentinerea trendului pozitiv al vanzarilor. Dar, apoi, au inceput sa scada, treptat, ca efect al diminuarii numarului de autorizatii de construire eliberate”, declara Attila Fazakas, Managing Director, Uniprest Instal.
Investitiile facute de companie in 2022 au vizat zona de logistica, inclusiv relocarea depozitului din Timisoara intr-unul mai mare, de 3.000 mp, si digitalizarea proceselor operationale atat ale companiei, cat si cele ale clientilor sai. Uniprest Instal Digital este cel mai ambitios proiect de digitalizare, platforma destinata managementului proiectelor de instalatii, HVAC si sanitare, care asigura fluiditatea operatiunilor, optimizarea timpului de procesare a stocurilor si comenzilor, mult mai putine erori, transparenta si predictibilitate.
In paralel cu ajutorul oferit partenerilor pentru digitalizarea afacerilor lor, din 2022 Uniprest Instal le asigura acestora si accesul la informatii tehnice si comerciale valoroase, noutati, dezbateri, provocari si tendinte ale pietei instalatiilor prin EXPO Uniprest si Uniletter.
EXPO Uniprest, seria de evenimente care reuneste comunitatea profesionistilor in instalatii, HVAC si echipamente de incalzire/racire din Romania, expozanti, speakeri si traineri de top, se va desfasura si in 2023, in 8 orase: Timisoara, Bucuresti, Brasov, Sibiu, Craiova, Iasi, Cluj-Napoca si Targu Mures. Numarul participantilor estimati este de peste 1,600 de specialisti.
Incepand din 2022, Uniprest Instal trimite lunar partenerilor sai Uniletter, un newsletter de tip grupaj de stiri in format scris si audio, care sintetizeaza cele mai importante informatii din imobiliare, instalatii, economie si energie.
”La nivel investitional, in 2022 am alocat aprox. 1 mil. euro in dezvoltarea infrastructurii, digitalizare si dezvoltarea echipei, care s-a marit de la 200 la 240 de angajati. Pe termen mediu si lung, estimam investitii de 5 mil. euro in dezvoltarea infrastructurii, logistica, parc auto, transparentizarea si digitalizarea proceselor, dar si dezvoltarea ecosistemului pe care il punem la dispozitia clientilor si partenerilor nostri. De exemplu, pentru a sustine activitatea acestora, vom include in fiecare editie a EXPO Uniprest cate un workshop pe teme de interes pentru antreprenorii participanti, iar in fiecare luna le trimitem un newsletter audio cu informatii la zi despre industria de constructii, piata imobiliara, economia Romaniei si know-how care sa-i ajute pe partenerii si colaboratorii nostri sa ia decizii de business mai bine informate si argumentate. Si nu ne vom opri aici, pentru ca ne dorim un viitor impreuna”, declara Attila Fazakas.
Pentru 2023, Uniprest Instal estimeaza ca scaderile vor continua. Insa, pe termen mediu si lung, se asteapta ca piata constructiilor si a instalatiilor sa creasca, ca urmare a deficitului de locuinte, gospodariilor supra-aglomerate si a stocurilor de locuinte vechi care s-au reinnoit in ultimii 30 de ani doar in proportie de 12%. Toate acestea vor determina o crestere a pietei si o revenire semnificativa.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulman and machinehilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
leviatan
BALTIC
leviatan
rigips
grundfos
viarom
Ubitech
CDS
MAKITA
noark
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica