Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Atu Tech: Vanzarile de sisteme de alarma au crescut cu 20% anul trecut
Atu Tech: Vanzarile de sisteme de alarma au crescut cu 20% anul trecut
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 21 Feb 2024 12:57
Siguranta locuintei devine o preocupare tot mai mare in randul romanilor, in contextul in care circa 40% dintre acestia intentioneaza sa achizitioneze si sa monteze un sistem de alarma in 2024, potrivit unei analize a Atu Tech, (a2t.ro), magazin online de produse de securitate si importator roman de echipamente de securitate.
In 2023, piata sistemelor de alarma din Romania a inregistrat o crestere cu circa 20%, reflectand o adaptare rapida la noile tehnologii, potrivit analizei Atu Tech (a2t.ro).  O atentie speciala a fost acordata solutiilor wireless, in contextul in care estetica si functionalitatea devin criterii esentiale de selectie, pe langa nevoia crescuta de securitate.
Iar producatori precum Paradox, Hikvision si Ajax au iesit in evidenta anul trecut prin oferirea de solutii inovatoare care au raspuns nevoii de securitate a clientilor, dar fara compromisuri vizuale. 
Atu Tech (a2t.ro) a inregistrat, anul trecut, o crestere de 20% in vanzarile de sisteme de alarma, cele mai cautate produse aici fiind sistemele wireless. 
„Este cerere foarte mare pentru sisteme de alarma wireless profesionale. Oamenii pun tot mai mult accentul pe calitatea vizuala a spatiilor, si nu doresc sa traga cabluri prin case pentru conectarea sistemelor de alarma. De asemenea, tot mai multi producatori au adus in portofoliu alarme wireless profesionale certificate. Totodata, in ultimii 3-4 ani, datorita intrarii unor noi concurenti pe piata, precum Hikvision si Ajax, au inceput si vechii producatori, ca Paradox si DSC, sa imbunatateasca gama wireless profesionala”, spune Sorin Felea, Director Atu Tech, mentionand ca, in prezent, sistemele de alarma wireless profesionale au ajuns la un nivel de pret mult mai bun fata de anii anteriori.
Astfel, inovatia tehnologica si ajustarile de pret au contribuit la accesibilitatea sistemelor profesionale, cu preturi incepand de la 2.000 lei pentru un sistem aferent unei locuinte de 100 de metri patrati. In contrast, sistemele de alarma smart-home wireless ofera optiuni mai economice, incepand de la 378.99 lei, cu functionalitati avansate si integrare in ecosistemele smart ale locuintelor. Iar in medie, un sistem de alarma cablat, costa intre 1.500 si 2.000 de lei. 
 
 
Analiza tendintelor de consum arata ca alarmele se integreaza din ce in ce mai mult in sisteme complexe de securitate, recomandate atat pentru sectorul rezidential, cat si pentru cel comercial. Aceasta abordare holistica nu numai ca sporeste eficienta in prevenirea infractiunilor, dar asigura si o gestionare optimizata prin aplicatii dedicate.
Piata evidentiaza o preferinta clara pentru sistemele care ofera gestionare usoara prin aplicatii mobile, integrarea senzorilor de incendiu si posibilitati de extensie cu alte dispozitive smart, precum electrocasnice, intrerupatoare, prize smart, relee smart, automatizari de poarta, automatizari de ferestre etc. Aceste tendinte sunt impulsionate de dezvoltarea sectorului constructiilor si de necesitatea crescuta de protectie in fata infractiunilor.
Specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomanda ca instalarea sistemelor de alarma sa fie facuta de instalatori profesionisti, autorizati. Instalarea necorespunzatoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare gresita a sistemelor, aspect foarte important in buna functionare a acestora. 
Atu Tech (a2t.ro) vine in sprijinul clientilor cu o retea de peste 2.000 de instalatori profesionisti, care se extinde pe intreg teritoriul tarii (cea mai mare retea de instalatori de sisteme de securitate din Romania), care pot asigura servicii de instalare si mentenanta.
Totodata, pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot aparea la instalarea sau utilizarea sistemelor de alarma, specialistii Atu Tech (a2t.ro) ofera, prin telefon, consiliere si suport tehnic post-achizitie, iar atunci cand e necesara prezenta unei echipe in locatie, pot pune la dispozitie reteaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrari.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat
leviatan
noark
concelex
Ubitech
rigips
viarom
theda mar
quadratum
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander