Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - AVITECH: Managementul integrat al imobilelor, solutie pentru viitor
AVITECH: Managementul integrat al imobilelor, solutie pentru viitor
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Ovidiu Stefanescu 02 Aug 2013 09:54
In primele luni ale acestui an, compania Avitech s-a implicat intr-un numar important de proiecte din domeniile sistemelor de securitate, automatizarilor si instalatiilor electrice. Din punct de vedere financiar, fata de aceeasi perioada a anului 2012 s-a constatat o imbunatatire a rezultatelor, existand premise ca trendul ascendent sa se mentina pana la finalul anului. De altfel, pe piata de profil se constata o evidenta preocupare a integratorilor pentru promovarea de noi solutii, care sa se adapteze la cerintele utilizatorilor in ceea ce priveste optimizarea consumului, reducerea costurilor, atingerea unor parametri tehnici superiori, facilitatea in implementare, accesibilitate si design. In continuare, Sorin Calinescu, specialist de marketing al companiei, ofera cateva detalii referitoare la acest subiect.
 
- Cum evolueaza sectorul instalatiilor electrice in aceasta perioada? 
- Daca ne referim la sistemele de securitate, siguranta, observam o tendinta de orientare catre solutii bazate pe IP, sisteme integrate si surse de energii alternative. Este evidenta necesitatea integrarii intr-un singur sistem a componentelor de securitate si a celor de siguranta, respectiv a dispozitivelor de supraveghere video, control al accesului si pontaj, cu echipamentele de detectie a efractiei, de stingere a incendiilor, de adresare publica etc. Sunt tot mai numeroase solicitarile de a furniza solutii ce incorporeaza tehnologii de ultima ora. Se poate afirma ca trendul general este acela de a crea o platforma unica, automatizata, care sa permita managementul centralizat, indiferent ca este vorba de sisteme de securitate, siguranta, iluminat, HVAC, tablouri electrice etc.
 
- Ce rezultate ati consemnat in plan financiar, in ultimul an?
- La nivelul lui 2012, cifra de afaceri a depasit 13,5 milioane de euro, iar pentru 2013 ne propunem o crestere a acestei valori prin oferirea unor solutii care sa integreze cele mai noi tehnologii, completate de servicii de consultanta, proiectare, management de proiect, logistica, configurare sisteme integrate, instalare si punere in functiune, training si instruire, service si mentenanta. In ultima perioada, instalatiile electrice (de curenti tari/slabi) fac parte integranta din proiecte complexe, cu aplicabilitate in mediul industrial, in constructii etc., fiind mai rare solicitarile de implementare a unui singur tip de sistem. Estimam faptul ca redresarea pietei constructiilor va genera inclusiv o crestere proportionala a segmentului de instalatii electrice, sisteme de securitate, siguranta, BMS. Totusi, ponderea valorica a acestora in cadrul proiectelor este dificil de precizat, deoarece depinde de complexitatea solutiilor propuse si agreate de beneficiar. Este imbucurator totusi ca piata absoarbe destul de repede tehnologiile de varf, ca se solicita in mod frecvent solutii pentru cladiri inteligente, iar BMS este privit ca o investitie pe termen lung.
 
- Ce proiecte aveti in derulare in aceasta perioada?
- Compania noastra este implicata intr-o serie de lucrari a caror anvergura este data fie de aria larga de acoperire, fie de complexitatea solutiilor implementate. Dintre proiectele deja implementate, putem mentiona solutiile de securitate si siguranta pentru cladirea de birouri Grand Offices Floreasca, antreprenoriatul general pentru Complexul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina, sistemele de securitate instalate la Nordia Residence, complexul rezidential Asmita Gardens etc. Principalele obiective pentru anul in curs sunt legate de perfectionarea personalului tehnic si diversificarea gamei de solutii. Ne propunem sa promovam in continuare servicii de cea mai inalta calitate si sa fim in topul preferintelor clientilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
noark
EDIT-Structural
Ubitech
concelex
rigips
Acvatot 2019
CDS
quadratum
theda mar
BogArt
strabag nivel 1
konsent
ness project
viarom
ERBASU CONSTRUCT
siniat
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander