Agenda Constructiilor
Marti, 07 Iulie 2020
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - EATON: Cladirile trebuie sa ofere flexibilitate pentru a mentine siguranta ocupantilor
EATON: Cladirile trebuie sa ofere flexibilitate pentru a mentine siguranta ocupantilor
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 24 Sep 2019 19:21
In 2019, evacuarile eficiente si in siguranta depind de planificarea procedurala solida, stabilirea traseelor, instruire si noile tehnologii. Aceste considerente sunt esentiale pentru toate cladirile comerciale, care trebuie sa fie pregatite nu doar pentru eventualitatea unui incendiu, ci si pentru o gama de amenintari mai noi, inclusiv terorism, tulburari civile sau vreme extrema. Planificarea este critica in aceste sectoare, iar cladirile din ziua de astazi trebuie sa ofere mai multa flexibilitate pentru a mentine siguranta ocupantilor lor, dupa cum se arata intr-o opinie exprimata de expertul Eaton in siguranta cladirilor comerciale, John Robb, lider de segment – cladiri comerciale in cadrul corporatiei.
Explicand in exclusivitate de ce caile de evacuare din cladiri incep sa fie proiectate si realizate in mod diferit, incepand cu acest an, specialistul relateaza in continuare despre importanta constientizarii tehnologiei adaptive in randul arhitectilor, proiectantilor, designerilor, autoritatilor mandatate sa asigure protectia la foc (ministerele de resort, pentru legislatie, inspectoratul pentru situatii de urgenta, brigazile/ detasamentele de pompieri si protectie civila, pentru interventie) si consultantilor in probleme de securitate la foc.
„Nu incape nicio indoiala ca nevoia de planificare riguroasa a evacuarilor este mai mare in cazul cladirilor care prezinta risc prin natura designului lor. De exemplu, exista cladiri unde procesul de evacuare poate fi mai dificil, deoarece sunt mari si au o configuratie complicata (precum spitalele) sau sunt ocupate de un numar mare de oameni care nu sunt familiarizati cu traseele si procedurile de evacuare (precum stadioanele). De asemenea, exista cladiri care sunt mai predispuse la urgente decat altele, precum cele care prezinta un risc mai mare de a fi tinta teroristilor”, a mai explicat John Robb.
„Pe masura ce trecem la un mediu urban din ce in ce mai complex, sunt introduse noi forme de sisteme de ghidare a evacuarilor, pentru a imbunatati recunoasterea vizuala a traseelor de iesire si a oferi o flexibilitate mai mare in directionarea ocupantilor cladirii. Aceste tehnologii adaptive au potentialul de a le permite proprietarilor de cladiri sa directioneze oamenii afara din cladire in cel mai sigur mod, dupa si cand se modifica natura amenintarii. De exemplu, iluminatul de urgenta adaptiv poate redirectiona ocupantii cladirii catre zona de siguranta prin modificarea indrumarilor afisate in functie de amenintare – cum ar fi o cruce rosie pentru a semnala ca un anumit traseu de iesire a fost blocat pe durata situatiei de urgenta. In timp ce nevoia pentru aceste tehnologii de evacuare este in crestere, exista inca numeroase obstacole de depasit. Industria trebuie sa continue sa creasca nivelul de constientizare a tehnologiei adaptive printre arhitecti, proiectanti, designeri, autoritati (specialisti in legislatie, personal ISU etc.) si consultanti in domeniul sigurantei. Aceste tehnologii adaptive au potentialul de a influenta modul in care este privita evacuarea din cladirile comerciale si este important ca expertii sa continue sa creasca nivelul de constientizare a problemei; nu doar sa actioneze ca urmare a dezvoltarilor de pe piata, ci si sa educe industria la nivel mai larg”, a concluzionat liderul de segment – cladiri comerciale al Eaton.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19bluebeamTeraSteelACADVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere