Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ELECTRAPLAN: Servicii profesionale in domeniul instalatiilor electrice
ELECTRAPLAN: Servicii profesionale in domeniul instalatiilor electrice
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Simona Ene 01 Nov 2011 10:13
Laszlo Lurtz (30 de ani)
Functia/Firma: director executiv, Electraplan Romania;
Experienta profesionala: 6 ani in domeniul comercializarii echipamentelor electrice.
 
In calitate de reprezentanta locala a grupului german de firme Niedax GmbH, compania Electraplan Romania promoveaza pe plan autohton peste 30.000 de articole pentru piata sistemelor de sustinere a cablurilor electrice cu aplicatii din domeniul constructiilor civile, industriale, comerciale, rezidentiale sau de interes public. Totodata, firma comercializeaza produse Kleinhuis (sisteme de montaj pentru instalatii electrice) si Electraplan (instalatii in pardoseala).
 
Cum a evoluat piata specifica in perioada recesiunii?
Atat piata echipamentelor electrice, cat si segmentul specific comercializarii traseelor metalice au inregistrat in 2010 o usoara crestere din punct de vedere valoric fata de anul precedent. Consider ca in perioada urmatoare, tendinta ascendenta se va mentine mai ales ca mediul de afaceri s-a adaptat noilor conditii de piata gasind un echilibru pentru predefinirea cerintelor actuale de sisteme specifice. Ne putem astepta si la perioade sezoniere de declin din punct de vedere al livrarilor, insa trendul general va fi crescator. 
 
Prezentati situatia grupului de firme in intervalul urmator.  
Afacerile grupului Niedax pe care il reprezentam pe plan intern sunt in conformitate cu dinamica pietei globale. Astfel, veniturile concernului s-au majorat anul trecut, dupa perioada de stagnare din 2009. Ritmul de majorare a livrarilor inregistrat in 2010 s-a pastrat anul acesta si se va mentine, cel mai probabil, si in 2012. Niedax si-a stabilit o strategie de afaceri pe termen mediu (pana in 2015), principalele obiective vizand sporirea competitivitatii si mentinerea / consolidarea pozitiei detinute in domeniul specific. Acest lucru poate fi confirmat de conditiile de lucru de anul trecut, cand, in pofida scaderii rulajului, unitatile de fabricatie detinute au lucrat la aceeasi capacitate.
Societatea Niedax a devenit lider mondial in domeniul productiei de sisteme de gestiune a cablurilor, cu incasari medii anuale de peste 285 milioane de euro, prelucrand aproape 60.000 tone de otel/an. In ceea ce priveste activitatea subsidiarei locale, pentru anul in curs ne-am propus realizarea unor venituri cu aproximativ 10% mai mari decat cele consemnate in 2010 (situate la 2,8 milioane de lei), acelasi nivel de crestere fiind stabilit inclusiv pentru anul viitor, mai ales ca perspectivele pozitive sunt confirmate de rezultatele inregistrate pana in prezent.
 
Ce investitii ati planificat pentru viitor?
Compania noastra efectueaza investitii constante in resursele umane, gradul de pregatire profesionala fiind o componenta importanta in relatia cu partenerii, mai ales in domeniul serviciilor de suport. Un factor benefic pentru activitatea companiei Electraplan este constituit de inaugurarea, in luna septembrie a.c., a halei de galvanizare din cadrul Niedax, ceea ce contribuie la reducerea termenelor de livrare, ca urmare a sporirii capacitatii de procesare la 27.000 tone de otel zincat la cald. In prezent ne aprovizionam o data pe saptamana de la baza din Germania, depozitul din Budapesta fiind o solutie pentru comenzile urgente, onorate in cel mult patru zile. Pe fondul recesiunii, ne-am adaptat metoda de aprovizionare a depozitului din Capitala, astfel incat stocul de produse contine cele mai uzuale grupuri de sisteme, conform structurii actuale a comenzilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
quadratum
MAKITA
strabag nivel 1
concelex
viarom
EDIT-Structural
ness project
Acvatot 2019
theda mar
siniat
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander