Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - EURO VIAL estimeaza o crestere de 15% a afacerilor din 2023, datorita noilor proiecte
EURO VIAL estimeaza o crestere de 15% a afacerilor din 2023, datorita noilor proiecte
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 03 Oct 2023 06:25
Euro Vial Lighting (EVL), unul dintre cei mai importanti distribuitori de materiale si echipamente electrice din Romania, estimeaza o crestere de 15% a cifrei de afaceri din 2023 raportat la nivelul de 12 milioane de euro realizat in 2022, avand in vedere proiectele la care compania participa in aceasta perioada. In prezent, EVL furnizeaza sisteme pentru o gama variata de proiecte, inclusiv modernizarea si finalizarea de lucrari la proiecte de infrastructura rutiera, dezvoltarea de cladiri rezidentiale si comerciale si implementarea solutiilor de eficienta energetica in cladiri publice. De asemenea, compania a participat la proiecte ce au presupus instalarea de statii de incarcare pentru vehiculele electrice in spatii rezidentiale si comerciale, precum si la alte lucrari de instalare de sisteme fotovoltaice pentru uz rezidential.
Euro Vial Lighting a fost infiintata in 1996 in Constanta si are birouri locale in Bucuresti, Constanta si Iasi. Compania face parte din grupul Euro Vial, alaturi de Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari activi pe piata regionala din Constanta. Euro Vial Residence a finalizat, pana in prezent, doua proiecte rezidentiale in Mamaia - Sea ON si Lake ON, cu un total de 568 de apartamente, si Forest ON, in zona Baneasa din Bucuresti, cu 36 de apartamente, in urma unor investitii cumulate de aproximativ 45 milioane de euro.
Interviu cu Cosmin Balaban (36 de ani), directorul executiv al Euro Vial Lighting si manager cu o experienta profesionala de peste 13 ani pe piata de materiale si echipamente electrice.
 
- Cum a evoluat piata de echipamente electrice de joasa si medie tensiune in 2022 si in primele 8 luni din 2023?
- In domeniul echipamentelor electrice de joasa si medie tensiune, perioada 2022-2023 a fost caracterizata de o usoara crestere. Aceasta tendinta ascendenta poate fi atribuita unei cereri mai mari pentru solutii de automatizare, eficienta energetica si tehnologii avansate, in toate sectoarele. Printre cele mai solicitate tipuri de produse se numara sistemele de automatizare pentru distributia si controlul energiei, echipamentele de protectie a energiei electrice, precum si solutiile din sfera energiei regenerabile. Proiectele care au generat cea mai mare parte a cererii s-au concentrat in special pe modernizarea infrastructurii electrice existente, dezvoltarea cladirilor rezidentiale si comerciale, precum si in sectorul industrial. Sistemele inteligente de control al cladirilor, statiile de incarcare pentru vehiculele electrice si solutiile de productie a energiei din surse regenerabile au fost extrem de cautate pentru a raspunde exigentelor de eficienta energetica si sustenabilitate.
 
 
- Care sunt perspectivele de dezvoltare a segmentului pe termen scurt, mediu si lung?
- Pe termen scurt, se asteapta o continuare a cresterii cererii pentru echipamente si tehnologii care sprijina eficienta energetica si dezvoltarea durabila. Exigentele de constructii NZEB (Net Zero Energy Building) vor stimula cererea pentru solutii de automatizare inteligenta, iluminat eficient si sisteme de control al energiei. Pe termen mediu si lung, perspectivele sunt pozitive, deoarece tendintele de digitalizare si sustenabilitate continua sa influenteze piata. Digitalizarea va oferi noi posibilitati de gestionare a consumului de energie si de monitorizare in timp real a sistemelor. In plus, oportunitatile din domeniul energiei regenerabile, cum ar fi panourile fotovoltaice si statiile de incarcare pentru vehiculele electrice, vor continua sa creasca.
 
- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizate de companie in prima jumatate a acestui an si o estimare pentru 2023.
- In prima jumatate a anului curent, compania noastra a inregistrat o cifra de afaceri importanta, la un nivel asemanator fata de aceeasi perioada a anului trecut. Estimam ca pana la sfarsitul anului 2023, cifra noastra de afaceri va creste cu aproximativ 15% comparativ cu anul 2022, avand in vedere proiectele in care suntem implicati in aceasta perioada.
Printre principalele branduri din portofoliul nostru se afla Schneider Electric, Legrand, Signify, ABB, Schrack Technik, Elba-Com, Arelux, OBO Bettermann, ICME ECAB, alaturi de multe altele. Categoriile de produse care au inregistrat cea mai mare cerere in ultimele 12 luni includ sistemele de automatizare si control al energiei, echipamentele de iluminat eficient, statiile de incarcare pentru vehiculele electrice si solutiile de energie regenerabila.
 
 
- Pentru ce proiecte de anvergura livrati sisteme, in aceasta perioada?
- In prezent, compania Euro Vial Lighting furnizeaza sisteme pentru o gama diversa de proiecte, inclusiv modernizarea si finalizarea lucrarilor in cadrul unor proiecte de infrastructura rutiera, dezvoltarea de cladiri rezidentiale si comerciale si implementarea solutiilor de eficienta energetica in cladiri publice. De asemenea, am fost implicati in proiecte privind instalarea de statii de incarcare pentru vehiculele electrice in spatii rezidentiale si comerciale. Sistemele fotovoltaice pentru uz rezidential si casnic au fost, totodata, proiecte de interes in acest an, gratie parteneriatelor solide incheiate de departamentul de achizitii.
 
- Ce obiective aveti stabilite, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- Obiectivele noastre vizeaza consolidarea relatiilor cu partenerii existenti si dezvoltarea de noi colaborari, cu extinderea gamei de produse, inclusiv prin adaugarea de solutii inovatoare care sprijina eficienta energetica si sustenabilitatea. Ne concentram asiduu pe dezvoltarea si mentinerea unei echipe puternice, investind in profesionisti talentati in domeniul nostru. Una dintre principalele directii este extinderea echipei noastre, pentru a aduce specialisti din diverse domenii, de la ingineri si tehnicieni pana la experti in tehnologii digitale. Aceasta va consolida capacitatea noastra de inovare si dezvoltare si ne va permite sa raspundem eficient cerintelor si schimbarilor pietei. Astfel, ne propunem sa ramanem un reprezentant important pe piata de echipamente electrice, sa anticipam si sa raspundem nevoilor in continua schimbare ale clientilor nostri si sa contribuim la dezvoltarea durabila si eficienta a infrastructurii electrice si a cladirilor.
 
 
- Care sunt principalele provocari si oportunitati de pe piata de profil?
- In aceasta perioada, principalele dificultati provin din volatilitatea preturilor materiilor prime si a lanturilor de aprovizionare. Schimbarile neasteptate in preturile componentelor pot afecta costurile de productie si timpul de livrare. De asemenea, gestionarea cererii crescute in contextul schimbarilor rapide ale pietei poate fi provocatoare.
In ceea ce priveste oportunitatile, pe masura ce cererea pentru eficienta energetica, sustenabilitatea si automatizarea inteligenta continua sa creasca, acestea vor continua sa se manifeste in anii urmatori. Tendintele de digitalizare si tranzitia catre surse de energie regenerabila vor deschide noi posibilitati de dezvoltare a produselor si serviciilor noastre. De asemenea, cresterea investitiilor in infrastructura electrica si automatizarea cladirilor vor continua sa genereze cerere pentru echipamentele noastre specializate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
CDS
konsent
quadratum
rigips
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
viarom
concelex
siniat
ness project
leviatan
noark
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander