Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Legrand isi propune sa elimine emisiile nete de gaze cu efect de sera pana in 2050
Legrand isi propune sa elimine emisiile nete de gaze cu efect de sera pana in 2050
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 31 Iul 2020 08:56
Legrand, specialist global in infrastructuri electrice si digitale, a anuntat decizia de a accelera procesul de decarbonizare validat prin initiativa Science-Based Targets in anul 2017, pentru a preintampina criza schimbarilor climatice.
Astfel, Grupul isi aliniaza strategia cu unul dintre cele mai ambitioase obiective ale Acordului de la Paris, care are ca scop sa limiteze cresterea temperaturii medii globale la 1,5°C in raport cu nivelurile preindustriale si sa obtina neutralizarea emisiilor de carbon pana in anul 2050.
“Suntem angajati de ceva vreme in procesul menit sa limiteze impactul asupra mediului si schimbarilor climatice, iar astazi ne propunem un nou obiectiv ambitios, respectiv acela de a obtine neutralizarea emisiilor de carbon. Acest lucru reflecta determinarea de a ramane un jucator de referinta in ceea ce priveste masurile luate pentru a reduce emisiile de carbon, prin: (1) reducerea drastica a amprentei de carbon a Grupului, (2) alinierea lantului de aprovizionare cu aceasta abordare si (3) continuarea dezvoltarii si promovarii solutiilor de eficienta energetica concepute pentru a reduce consumul de energie in cladiri.” a declarat Benoit Coquart, CEO Legrand.
De asemenea, Legrand isi propune sa elimine emisiile nete de gaze cu efect de sera din toate activitatile pana in anul 20501, astfel incat sa contribuie la limitarea cresterii temperaturii medii globale la 1,5°C. Strategia pentru neutralizarea emisiilor de carbon va cuprinde urmatoarele angajamente intermediare:
Accelerarea reducerii emisiilor de carbon in vederea atingerii obiectivului validat de Initiativa Science-Based Targets pana in anul 2030. Acest proces include:
- O reducere medie anuala de 3% a consumului de energie a unitatilor/fabricilor;
- Implementarea solutiilor de eficienta energetica in cadrul amplasamentelor Grupului;
- Utilizarea surselor de energie regenerabila prin productia sau achizitia de energie verde;
- Asigurarea unei flote de automobile formate din vehicule hybrid si electrice;
- Sustinerea lantului de aprovizionare in reducerea emisiilor de CO2.
Pe langa initiativele mentionate anterior, Grupul intreprinde, de asemenea, proiecte voluntare de compensare a carbonului in cantitatea emisiilor reziduale din cadrul activitatilor operationale ale Grupului si deplasarilor profesionale ale angajatilor2 acestuia, astfel incat sa obtina neutralizarea in aceste domenii pana in anul 2022. Astfel, Grupul contribuie la realizarea obiectivelor globale pe termen scurt privind reducerea emisiilor de CO2.
In acelasi timp, Legrand va continua sa dezvolte si sa desfasoare oferte concepute pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera in cladirile rezidentiale si comerciale, in special prin programul Eliot de dezvoltare a solutiilor interconectate. Incepand cu anul 2014, Grupul a permis clientilor sa reduca emisiile de CO2 cu 7 milioane de tone datorita utilizarii solutiilor sale si vizeaza un nou obiectiv, si anume o reducere de 12 milioane de tone pana la sfarsitul anului 2021.
Aceste obiective ambitioase, bazate pe un plan de actiune exigent, reflecta inca o data angajamentul Grupului Legrand de a contribui activ la tranzitia energetica.
1 Pentru masurile 1, 2 si 3
2 Acest obiectiv vizeaza masurile 1 si 2 in totalitate, precum si calatoriile de afaceri si naveta zilnica a angajatiilor (parte a domeniului 3), conform metodologiei protocolului GHG.
Responsabilitatea sociala, parte din ADN-ul Legrand
Grupul a facut progrese importante si in ceea ce priveste egalitatea de gen la locul de munca. Astfel, la inceputul acestei luni, Secretarul de Stat pentru Egalitatea de Gen si Lupta impotriva Discriminarii al Frantei a prezentat Clasamentul companiilor SBF120* din punct de vedere al reprezentarii femeilor in functiile de conducere.
Astfel, clasamentul ierarhizeaza 120 de companii franceze de top in functie de ponderea feminina in cadrul functiilor de conducere (Consiliul de Administratie, Comitetul Executiv), precum si in functie de politicile care incurajeaza diversitatea de gen in cadrul companiilor.
In clasamentul pentru anul 2019, Grupul Legrand s-a clasat pe locul 16, marcand astfel o imbunatatire comparativ cu anul 2018, cand a ocupat locul 25.
Avansul in clasament se datoreaza in principal cresterii ponderii feminine in cadrul Comitetului Executiv (de la 25% la 33%), precum si includerii Indicelui privind Egalitatea de Gen in evaluare.
Grupul Legrand continua sa isi mentina eforturile privind promovarea egalitatii de gen la locul de munca, dar si pentru a atinge obiectivul paritatii de gen, si anume o pondere feminina de o treime in cadrul celor 400 de pozitii cheie pana in anul 2030.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
leviatan
ness project
theda mar
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
FRONTALE
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
concelex
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander