Agenda Constructiilor
Marti, 31 Martie 2020
 
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - NOARK: Dezvoltare extensiva a portofoliului disponibil pe plan local
NOARK: Dezvoltare extensiva a portofoliului disponibil pe plan local
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Aug 2013 11:00
Concernul international Noark Electric, specializat in productia si distributia de echipamente/componente electrice, este prezent in Romania din anul 2012, realizand pe plan local vanzari de peste un milion de euro. Societatea face parte dintr-un grup in cadrul caruia isi desfasoara activitatea peste 35,000 de angajati si raporteaza anual o cifra medie de afaceri de peste 6 miliarde USD. Noark detine centre regionale de productie in Praga, Chicago si Shanghai, prin intermediul acestora controland activitatea la nivel global si, in acelasi timp, asigurand adaptarea la particularitatile fiecarei piete in parte. In continuare, Eugen Toma, country manager al societatii, se refera la activitatea pe plan local si perspectivele de dezvoltare.
 
- Care a fost cifra de afaceri realizata de Noark in Romania in primul semestru din 2013 si ce va propuneti pe termen scurt?
- Conform datelor disponibile, in intervalul ianuarie - iunie a.c., am obtinut progrese importante fata de perioada similara a exercitiului financiar precedent, vanzarile situandu-se la aproximativ 0,85 milioane de euro. In aceste conditii, speram ca, pana la sfarsitul anului fiscal curent, sa majoram aceasta valoare cu minimum un milion de euro. In ceea ce priveste anul 2014, obiectivul de marketing este reprezentat de obtinerea unei cifre de afaceri de trei milioane de euro.
 
- Caracterizati evolutia generala a sectorului local de instalatii electrice, pe fondul recesiunii prelungite din domeniul constructiilor.
- Cele doua domenii mentionate se afla intr-o stransa interdependenta, dezvoltarea sectorului de produse, sisteme si solutii electrice fiind afectata de contractiile care au avut loc in cealalta ramura de activitate. Conform informatiilor pe care le detinem in acest moment, valoarea totala a pietei constructiilor s-a plasat, in 2012, la o cota similara celei raportate in anul precedent, cumuland aproximativ 9,33 miliarde euro. Aceasta este net inferioara pragului consemnat in anul 2008, cand cifra de afaceri era de 15,3 miliarde euro. Din pacate, chiar daca a fost depasita jumatatea lui 2013, nu se observa acea relansare a investitiilor productive care este obligatorie si ar putea duce la dezvoltarea economiei nationale. In conditiile date, este putin probabil ca anul in curs sa fie mai bun fata de cel precedent, existand chiar sanse mari ca rezultatele obtinute de industria analizata sa se situeze sub nivelul raportat in 2012.
 
- Ce strategie intentionati sa aplicati pe termen scurt si mediu, in vederea consolidarii cotei de piata?
- Compania noastra a efectuat, in ultima perioada, investitii importante in dezvoltarea de produse proprii, avand la dispozitie tehnologii si mijloace de fabricatie de ultima generatie. Noark promoveaza deja solutii complexe pentru tablourile de joasa tensiune, iar portofoliul de produse va fi completat cel mai tarziu la jumatatea anului urmator. In scurta perioada in care am fost activi in Romania am livrat produse mai mult pentru aplicatii rezidentiale, insa din 2014 intentionam sa ne adresam inclusiv segmentului industrial, gratie sistemelor complete care vor face parte din oferta proprie. Astfel, politica de dezvoltare pe termen scurt va fi una de tip extensiv, bazandu-se pe majorarea semnificativa a numarului de proiecte in care ne vom implica. Pe termen mediu insa ne propunem sa introducem in oferta solutii complexe destinate utilizarii la instalatiile de joasa si medie tensiune (cum ar fi, de exemplu, barele capsulate). Consideram ca oferim o oportunitate complet noua pe piata mondiala de electrotehnica, asigurand servicii de maxima calitate pentru clienti si parteneri. Scopul final este acela de a construi o marca de renume, la nivel international.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere