Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - AKZONOBEL: Focalizare pe vopsele si sisteme de protectie & finisare, pana in 2020
AKZONOBEL: Focalizare pe vopsele si sisteme de protectie & finisare, pana in 2020
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 10 Aug 2018 07:29
Vanzarile producatorului olandez de lacuri si vopsele AkzoNobel au scazut cu -3% in trimestrul al doilea din 2018 (+2% la rate constante de schimb valutar), fata de perioada similara a anului anterior, o contributie pozitiva fiind generata de stabilirea unui mix specific al pretului, dar aportul a fost anulat de o diminuare cantitativa a vanzarilor. Profitul operational al grupului a scazut, la randul sau, din cauza unui impact negativ generat de transformarea organizatiei, astfel incat indicele EBIT ajustat denota un regres de -23%. In consecinta, corporatia a fost in masura sa raporteze o cifra de afaceri de 2,446 miliarde euro (comparativ cu 2,533 miliarde euro in aprilie-iunie 2017), in timp ce profitul operational ajustat (EBIT) a ajuns la 225 milioane de euro.
„Implementarea cu acuratete a primei faze de transformare intr-o companie orientata exclusiv in domeniul de lacuri si vopsele creeaza deja premisele unei organizatii potrivite destinatiei sale si, de asemenea, genereaza economii de costuri. In trimestrul al doilea din 2018, veniturile (exprimate in monede locale) realizate de aproape toate segmentele diviziei Performance Coatings au crescut, cu exceptia Marine and Protective Coatings. Divizia de vopsele decorative (Decorative Paints) s-a remarcat printr-o performanta notabila, cu initiative de pret si economii de costuri care au compensat cotatiile mai mari ale materiilor prime. Am continuat sa investim pentru a ne consolida pozitiile de lider al pietei in anumite tari si regiuni ale lumii, incluzand la acest capitol achizitia afacerii cu vopsele decorative Fabryo, din Romania si deschiderea unei fabrici de vopsea-pulbere in Changzhou, China”, a declarat Thierry Vanlancker, CEO al AkzoNobel.
Conducerea grupului AkzoNobel a mai anuntat ca, pe baza rezultatelor actuale, ca perspectiva, cresterea pretului la materiile prime si efectele adverse ale cursului de schimb valutar vor continua sa se manifeste pe deplin ca fenomene si in semestrul al doilea din 2018 (desi, la o intensitate mai redusa), erodand intr-o oarecare masura afacerile companiei, dar pentru divizia de baza (vopseluri decorative) se preconizeaza o dezvoltare a afacerilor in toate regiunile globului, cu precadere in Asia. Tendintele pentru sectia de vopseluri performante ar putea sa ramana pozitive pentru aproape toate segmentele de produse si in majoritatea zonelor globului, insa mediul de afaceri va fi dificil pentru promovarea unor sortimente strict specializate, cum ar fi sistemele de protectie destinate mediului marin (industria navala, infrastructuri portuare etc.) sau pentru alte tipuri de sisteme de protectie si nuantare. In vederea evitarii unor riscuri ce par a fi inerente in 2018, managerii AkzoNobel vor continua sa aplice diverse masuri, cum ar fi cresterea pretului de vanzare si consolidarea disciplinei costurilor. In aceste conditii, AkzoNobel urmeaza sa implementeze si mai sustinut programul sau (denumit „Winning together: 15 by 20”) de transformare intr-o companie potrivita pentru destinatia sa - adica, focalizata exclusiv pe vopseluri si alte sisteme de protectie sau finisare, pentru a indeplini tintele anului 2020.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
quadratum
theda mar
ness project
Acvatot 2019
Ubitech
EDIT-Structural
noark
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
siniat
CDS
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander