Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - BICO INDUSTRIES exporta 35% din productia de plase de armare cu fibra de sticla
BICO INDUSTRIES exporta 35% din productia de plase de armare cu fibra de sticla
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2016 09:18
Incepand din anul 2015, compania Bico Industries, cu sediul in Piatra Neamt, a renuntat cu succes la productia de polistiren expandat, concentrandu-si activitatea pe fabricatia de plase de armare din fibra de sticla si alte produse similare, cifra de afaceri anuala a societatii nefiind influentata negativ de aceasta conversie la nivelul productiei. Societatea a incheiat, astfel, anul 2015 cu o cifra de afaceri de 35,7 milioane de lei, in crestere cu aproape 17% fata de nivelul din 2014. Pentru anul in curs, conducerea companiei si-a propus o noua majorare a vanzarilor, confirmata de rezultatele din primele sase luni a.c.
Bico Industries detine la Vaslui o fabrica cu o capacitate anuala de productie de 30 milioane de metri patrati de tesaturi din fibra de sticla destinate armarii tencuielilor in general si a sistemelor de termoizolatii, in special, aceasta fiind exploatata in proportie de 85%-90%, din cauza caracterului sezonier al activitatii. Potrivit datelor companiei, circa 35% din productie se exporta.
"Perioada de criza economica si de incertitudini a facut din sectorul de polistiren expandat o piata puternic concurentiala si tot mai putin atractiva. Pentru noi, aceasta amenintare a devenit o provocare in a ne extinde portofoliul de produse complementare. De la jumatatea anului 2012 ne-am orientat catre productia de plasa de armare din fibra de sticla, destinata armarii termosistemelor si a coltarelor cu plasa pentru consolidarea imbinarilor in lucrarile de constructii. Pana la sfarsitul lui 2014 am reusit sa ne ancoram bine pe piata nationala si europeana a acestui produs, ajungand sa livram in Romania 75% din productie si diferenta la export. Incepand din 2015 am renuntat la productia de polistiren expandat destinat termoizolarii constructiilor si ne-am consolidat divizia de armaturi pentru termoizolatii si de tencuieli, pe baza de tesaturi din fibra de sticla", a declarat Laurenta Crudu, directorul executiv al Bico Industries. Potrivit datelor companiei, piata locala a acestor produse este de circa 50 milioane de mp/ an, in timp ce sectorul european de profil se ridica la peste 600 milioane mp/ an.
 
Planuri pentru constructia unei fabrici noi, la Piatra Neamt
Conducerea Bico Industries analizeaza posibilitatea implementarii unui proiect de dezvoltare a unei noi fabrici de plase de armare din fibra de sticla la Piatra Neamt, unde se afla sediul social al companiei. De asemenea, societatea va continua lucrarile de modernizare a unitatii din Vaslui (fosta Hitrom).
Portofoliul Bico Industries cuprinde tesaturi pentru armarea tencuielilor ce sunt livrate atat in Romania, cat si in strainatate: plase destinate armarii tencuielilor la exterior (de 160 g si 145 g) si la interior (90 g si 75 g), cat si pentru lucrarile mecanizate (plase de 110 g cu ochiuri mari de 10x10 mm). "In Romania, ponderea majoritara a cererii este detinuta de plasa de 145 g, armatura cu densitate medie. La export, cererea este polarizata catre plasa de 160 g pentru exterior si cele de 90 g si 110 g pentru interior, precum si catre tencuielile mecanizate. Segmentul principal de distributie pe care operam este cel de retail, prin mari distribuitori locali si zonali", a precizat Laurenta Crudu.
Potrivit managerului, standardele pentru armaturile din tesaturi de fibra de sticla nu sunt inca armonizate la nivel european.
Produsele Bico Industries sunt agrementate conform legislatiei din Romania si certificate ETAG 004.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
noark
CDS
EDIT-Structural
rigips
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
ness project
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
konsent
viarom
concelex
leviatan
theda mar
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander