Agenda Constructiilor
Marti, 04 August 2020
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - EURIMA: Studiu privind tendintele mediului construit european pana in 2030 si 2050
EURIMA: Studiu privind tendintele mediului construit european pana in 2030 si 2050
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 17 Iul 2019 07:24
Ce trebuie facut pentru a aborda provocarile constructiilor viitorului? Cum va arata stocul de cladiri al Europei in anul 2050? Acestea sunt doar doua intrebari-cheie la care se incearca identificarea unor raspunsuri prin intermediul unui nou raport al companiei de consultanta Arcadis, sustinut de Asociatia Europeana a Producatorilor de Vata Minerala (EURIMA), din care face parte si compania Knauf Insulation, ai carei specialisti s-au implicat in elaborarea studiului.
Cercetarea, intitulata „Viitorul mediului construit european”, analizeaza modul in care toate imobilele din Europa – de la rezidentiale la cladiri de utilitate publica – vor fi edificate in viitor, pe baza mai multor caracteristici esentiale: rezilienta la schimbarile climatice, flexibilitate in utilizare, functiuni conectate si cognitive, focalizare pe performante, asigurare a traiului zilnic si posibilitatilor de a lucra pentru ocupanti 24 de ore din 24, contributii la economia circulara, generatoare de energie (cladire energo-pozitiva) si mentinerea un stil de viata sanatos. Studiul se concentreaza asupra modului in care aceste tendinte vor evolua pana in anii 2030 si 2050.
„Nimeni nu stie cu exactitate ce rezerva viitorul, dar, cu toate acestea, analizam tendintele de baza si examinam noile elemente de dezvoltare din prezent, pentru a defini strategiile de afaceri si pentru a contura viitoarele politici si reglementari”, se arata in raport.
Studiul demonstreaza, de asemenea, modul in care elementele esentiale mentionate anterior au ca premise diverse motoare de dezvoltare a pietei europene de constructii - si anume: schimbarile climatice, urbanizarea, dinamica populatiei, o noua abordare asupra sanatatii/ calitatii vietii si deficitul de resurse. In plus, tehnologia (digitala), politicile financiare si noile/ potentialele reglementari vor accelera procesul de implementare a proiectelor de constructii ale viitorului si vor stimula progresul sau vor asigura reguli si un cadru legal in care tendintele se pot manifesta in continuare.
„Orice studiu despre viitor este in mod inevitabil supus unor provocari si interpretari diverse. Cu toate acestea, raportul Arcadis, elaborat sub egida EURIMA, este semnificativ, deoarece ne ajuta sa identificam modul in care cladirile actuale se vor transforma si ce trebuie sa intreprindem pentru a face fata acestor provocari in viitor”, a declarat Vincent Briard, director pentru sustenabilitate si reglementare la Knauf Insulation.
Odata cu publicarea studiului, a fost lansat planul de actiune al Eurima, „Cladiri mai bune pentru un viitor mai bun”, care evidentiaza recomandarile strategice si punctele-cheie pentru doua domenii esentiale - renovarea profunda a imobilelor (reabilitarea termica si extensiva a fondului construit) si stocul de cladiri sustenabile din Uniunea Europeana. Pentru a descarca studiul integral si planul de actiune, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19allbimTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere