Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - MASTERPLAST: Crestere de 25% a afacerilor din primele 9 luni, la 68 milioane lei
MASTERPLAST: Crestere de 25% a afacerilor din primele 9 luni, la 68 milioane lei
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 16 Nov 2022 06:20
Masterplast Romania, producator de materiale pentru termoizolatii, a inregistrat o cifra de afaceri de 68 milioane de lei in primele noua luni ale acestui an, in crestere de aproape 25% fata de nivelul realizat in aceeasi perioada a anului precedent. Conducerea companiei are in plan ca la finalul anului sa realizeze o cifra de afaceri de circa 90 de milioane de lei, mentinand dinamica evolutiei din intervalul ianuarie - septembrie 2022.
"In anul 2021 si in primele patru luni din 2022, in piata exista un nivel de cerere ridicata, cu toate ca preturile au crescut foarte mult si pe aceasta piata. In urma schimbarilor macroeconomice, in ultimele luni constatam o scadere al apetitului de investitie la capitolul constructii noi, insa, in acelasi timp, datorita preturilor crescute la energie, tot mai multi proprietari de locuinte se hotarasc sa investeasca in izolatii, in reabilitarea energetica. In continuare, este un numar imens de locuinte neizolate in Romania, ceea ce inseamna ca se face o risipa de energie considerabila. Avand in vedere aceste preturi la energie, cea mai mare economie la bugetul unei familii, pe termen mediu, se poate realiza prin energia neconsumata, adica prin eficientizarea energetica, izolarea termica a locuintelor. In multe tari din Europa aceste lucrari sunt sustinute si de guverne, prin diferite programe de finantare care aduc un aport imediat vizibil la scaderea consumului de energie. Consider ca piata termoizolatiilor in urmatorii ani va avea o crestere, datorita acestor fenomene mai ales pe partea de reabilitari", a declarat István Adorjáni, directorul general al Masterplast Romania.
 
 
Compania livreaza componente ale sistemelor de termoizolatii, precum si componente ale sistemelor de acoperisuri, aceste doua grupuri de produse fiind cele mai importante din portofoliul producatorului. "Pe langa aceste articole, oferim furnizorilor si alte materiale de constructii, cum ar fi structuri metalice de gips-carton, produse de drenaj, profile pentru tencuieli si diverse accesorii. Grupul Masterplast ocupa locul al doilea in clasamentul european al producatorilor de plasa din fibra de sticla, cu o capacitate de productie de peste 150 milioane de mp anual. Astfel, si in Romania suntem unul dintre cei mai mari distribuitori de plasa din fibra de sticla, cu o cota de piata de peste 20%, oferind partenerilor o gama variata de articole, la standarde inalte", a precizat István Adorjáni.
 
Investitii in reinnoirea portofoliului, planificate pentru 2023
Dupa investitii mari in linii de productie de folii de difuzie pentru acoperisuri din Ungaria si Germania, realizate in 2021 si 2022, de la inceputul anului 2023 grupul Masterplast are in plan sa reinnoiasca toata gama din acest grup de produse, urmand a lansa noi folii de difuzie, cu caracteristici semnificativ imbunatatite. "Aceste produse vor aduce performante ridicate in ceea ce priveste rezistenta la rupere, coeficientul de permeabilitate la vapori, rezistenta la temperaturi ridicate si la radiatiile UV, rezultand, astfel, produse care indeplinesc toate cerintele din piata. Capacitatile de productie vor ajunge in urmatorii ani la 150 milioane de mp, Masterplast avand obiectivul sa devina un producator important si la capitolul foliilor de difuzie", a subliniat managerul Masterplast Romania.
 
 
In ultimii ani, activitatea companiei a fost afectata de dificultatile de aprovizionare cu materie prima, scumpirea transporturilor, dar si de blocarea lanturilor de aprovizionare. "Am reusit sa gestionam eficient toate situatiile create ca efecte ale acestor fenomene. Piata a avut o efervescenta, o cerere crescuta, mediul macroeconomic a fost unul favorabil investitiilor, iar cea mai mare provocare din ultimul an a fost deservirea in timp a comenzilor si asigurarea stocurilor la nivelul comenzilor. In ultima jumatate de an accesul la materie prima s-a stabilizat, provocarea curenta fiind preturile crescute la energie. In cazul produselor de termoizolatii vorbim de procese de fabricatie cu un consum ridicat de energie, astfel incat preturile pe aceasta piata, deocamdata, nu arata un trend de descrestere", a mai spus István Adorjáni.
***
Masterplast Romania are sediul central in Oradea si un punct de lucru in Bucuresti, precum si doua centre de depozitare, in aceleasi orase. Societatea face parte din grupul Masterplast - cu sediul in Ungaria si operatiuni in 13 tari din Europa Centrala si de Est, avand afaceri anuale de aproape 200 de milioane de euro in 2021.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
siniat
quadratum
concelex
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
rigips
noark
Acvatot 2019
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
viarom
leviatan
konsent
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander