Agenda Constructiilor
Joi, 28 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - POLICOLOR: Resimtim o perturbare in aprovizionare, dar producem la nivel normal
POLICOLOR: Resimtim o perturbare in aprovizionare, dar producem la nivel normal
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 25 Mar 2020 06:47
David Jordan, CEO al grupului Policolor - Orgachim, lider regional in productia de vopsele, spune ca se resimt anumite perturbari la nivelul lantului de aprovizionare cu produse care vin din vestul Europei, ca urmare a limitarii transporturilor din aceasta zona. Managerul precizeaza, insa, ca productia locala se desfasoara la capacitate normala.
"In acest moment, functionam la capacitate normala, in conditii de lucru la distanta. Speram ca transporturile de marfa, atat de necesare aprovizionarii cu materii prime si nu numai, sa fie cat mai putin afectate", subliniaza David Jordan.
 
La nivelul celor doua puncte de lucru ale Policolor din Bucuresti, au fost luate masurile necesare protectiei angajatilor si de preventie a raspandirii virusului SARS-CoV-2. 
"In prima instanta, am decis ca o parte dintre angajati sa lucreze de acasa, in regim de telemunca, sau in schimburi la birou. La fabrica am implementat deja masurile care sa asigure siguranta celor din productie, depozitare si cercetare. O atentie sporita este directionata spre cei mai expusi, oamenii care lucreaza in livrari (marfa si alte produse) si au un contact prelungit cu alte persoane, spre exemplu soferi si alti furnizori implicati. De asemenea, ambele locatii ale Policolor au trecut printr-un proces atent de dezinfectare (proces recurent) si toti angajatii au acces la masti, manusi si produse speciale pentru spalarea mainilor. Am trecut inclusiv la masura vopsirii incaperilor cu Spor cu Ioni de Argint. Pe aceasta liniem avem acum in vedere cateva proiecte din domeniul medical pe care sa le sustinem cu vopsea antibacteriana", a mai spus David Jordan.
 
Cele mai afectate vor fi companiile mici si medii
Referitor la efectele pe care le va avea pandemia Covid-19 asupra economiei si a mediului local de afaceri, managerul a precizat: "Lipsa unui proiect de sprijin si asistare a IMM-urilor din punct de vedere al taxelor si nu numai, va conduce la inchiderea unor companii, chiar si de dimensiuni medii. Cu atat mai mult vor fi afectate companiile care nu beneficiaza de avantajele apartenentei la un grup international, care ar putea sa le sustina financiar pe o perioada scurta - pentru a trece de situatia tensionata. Acest lucru se intampla cu precadere pe piata constructiilor, unde functioneaza foarte multe firme cu capital romanesc, antreprenoriate autohtone. Faptul ca unii oamenii se duc inca la munca si magazinele cu cele necesare sunt deschise ne sustine, deocamdata, in lupta cu acest impact imediat resimtit in alte industrii. Acum, cu foarte multe familii aflate acasa - in izolare - mintea oamenilor este mai deschisa catre sarcinile casnice pentru care, de cele mai multe ori, nu avem niciodata destul timp. De aici poate veni o gura de oxigen pe segmentul DIY & Retail, dar nu putem lua in calcul niciun tip de comportament de consum in aceasta perioada pentru ca tocmai ineditul ei absolut o face atat de dificila pentru noi toti, atat la nivel personal, cat si la nivel de afaceri".
 
Guvernul trebuie sa fie ferm si eficient in luarea deciziilor
Guvernul si institutiile subordonate acestuia trebuie sa fie ferme si eficiente in procesul de luare a deciziilor si de comunicare cu populatia si mediul de afaceri. "Stirile false si zvonurile sunt extrem de daunatoare si circula cel mai repede, asa cum toate vestile rele se transmit intotdeauna mai repede decat cele bune. Indiferent de partidul pe care il reprezinta, in acest moment cheie trebuie sa isi aduca aminte ca reprezinta oamenii si economia si trebuie sa lucreze impreuna pentru rezolvarea si gestionarea situatiei, decat sa piarda timp pretios in politica de partid. Si se observa deja semnale bune in conlucrarea peste granite politice", mai subliniaza managerul grupului Policolor Orgachim.
 
David Jordan face apel la angajati si parteneri sa evite panica si sa fie responsabili. "Situatia este grea, atat pentru societate, cat si pentru mediul de afaceri dar vom depasi aceasta criza cu bine si este absolut relevant ca toata lumea sa contribuie la aceasta schimbare in bine. Istoria, chiar si cea recenta, ne-a aratat ca situatiile de criza ne-au consolidat pe termen lung si ne-au oferit cadrul din care sa invatam ce avem de facut si, mai important, cum sa preintampinam anumite situatii-cheie. Iar dupa acest moment, atat autoritatile, cat si companiile sunt datoare prin a se pregati corespunzator pentru situatii similare (indiferent care este cauza crizei)", a incheiat David Jordan.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octVideoConfAC-iulALLPLANAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere