Agenda Constructiilor
Luni, 23 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCKWOOL: Reabilitarea termica contribuie la combaterea schimbarilor climatice
ROCKWOOL: Reabilitarea termica contribuie la combaterea schimbarilor climatice
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 12 Oct 2018 07:55
Reabilitarea termica a cladirilor pentru reducerea cererii de energie reprezinta un instrument-cheie si un punct nevralgic pentru combaterea schimbarilor climatice, dupa cum precizeaza specialistii grupului danez Rockwool, lider mondial in solutii de izolare din vata minerala bazaltica, in preambulul celui mai recent raport, elaborat in vederea stabilirii perspectivelor globale cu privire la valoarea adaugata a acestui tip de lucrari. Acest domeniu, respectiv imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor, este unul din putinele in care beneficiile ulterioare depasesc cu mult investitiile.
„In prezent, dispunem de o gama larga de solutii tehnice si avem o experienta vasta, cu proiecte individuale dezvoltate in intreaga lume, urmand sa ne concentram asupra modului in care activitatile de reabilitare termica pot fi adaptate pentru a raspunde la provocarea pe care o implica urgenta combaterii schimbarilor climatice. In cadrul unui nou raport, elaborat in colaborare cu specialistii Copenhagen Economics, prezentam recomandarile noastre pentru stabilirea unor masuri urgente referitoare la reabilitarea termica a constructiilor existente”, se mai subliniaza in raport.
„Actualmente, 3,8 miliarde persoane traiesc in mediul urban si, potrivit United Nations World Urbanization Prospects, la acestea se vor adauga alte 2,5 miliarde persoane pana in anul 2050. Cu toate acestea, in ariile urbane, dens populate si cu un nivel ridicat al suprafetelor construite nu se valorifica la maximum potentialul de a genera o dezvoltare sustenabila, precum si prosperitate. Pe plan global, mai mult de 28% din emisiile de gaze cu efect de sera sunt generate de energia folosita pentru incalzirea sau conditionarea aerului din incintele cladirilor. Daca nu se ia, de urgenta, nicio masura de reabilitare, in anul 2050 aceasta cota se va majora  cu 50%. Pentru a atinge tintele ambitioase stabilite prin acordul de la Paris, sunt necesare actiuni sustinute pentru reabilitarea pe scara larga a fondului construit, ceea ce va impune, evident, alocarea unor sume considerabile pentru investitii, dar, de vreme ce aproape 90% din activitatea umana se desfasoara in imobile, aceasta este o problema privind dreptul oamenilor de a trai, invata, lucra sau a petrece timp liber in cladiri ce trebuie sa fie confortabile si in care locatarii lor sa se simta in siguranta”, a declarat Mirella Vitale, vicepresedinte senior al Rockwool Group. Pentru a descarca raportul integral al corporatiei, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ACADghid_proiectareLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere