Agenda Constructiilor
Vineri, 20 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SAINT-GOBAIN estimeaza o noua etapa de crestere a afacerilor, in 2019
SAINT-GOBAIN estimeaza o noua etapa de crestere a afacerilor, in 2019
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 16 Nov 2018 07:56
In contextul efervescentei inregistrate in ultima perioada pe piata imobiliara din Romania, cererea de materiale pentru constructiile de cladiri se inscrie pe un trend favorabil, care se va mentine si in anii urmatori, potrivit estimarilor lui Ovidiu Pascutiu, directorul general al Saint-Gobain Construction Products Romania - Business Units Rigips si Isover. Specializata in furnizarea de vata minerala si placi de gips-carton, compania a inregistrat rezultate bune pe ambele segmente in 2018, pentru 2019 fiind prognozata o noua etapa de crestere. Compania este parte a grupului francez Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului durabil si unul dintre cei mai mari producatori de materiale pentru constructii din lume, cu afaceri anuale de peste 40 miliarde euro. In Romania, Saint-Gobain detine noua divizii (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, Isover, PAM, Rigips si Weber), cu aproximativ 1.700 de angajati si opereaza 13 unitati de productie in zece situri industriale situate in Baicoi, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.
Interviu cu Ovidiu Pascutiu (48 de ani), Director General al Saint-Gobain Construction Products Romania - Business Units Rigips si Isover si manager cu o experienta de 15 ani pe piata materialelor de constructii (atat in Romania, cat si in strainatate).
 
- Ce evolutie a inregistrat piata materialelor de constructii in 2018 si ce perspective aveti pentru 2019?
- Piata locala a materialelor de constructii a inregistrat, in ultimul timp, o tendinta pozitiva, care estimam ca va continua in anii urmatori, atat pentru segmentul de vata minerala, cat si pentru cel de gips-carton. Recent, cererea pe piata a evoluat semnificativ, in principal datorita dezvoltarii segmentului rezidential si industrial, unde am remarcat o crestere accelerata a cererii de placi cu performante ridicate, dar si de vata minerala de sticla si bazaltica. Apreciem ca aceasta evolutie este influentata de atentia tot mai mare pe care dezvoltatorii, constructorii si beneficiarii o acorda crearii unor spatii de lucru si de locuit sigure, confortabile si durabile. Piata constructiilor evolueaza, astfel, catre dezvoltarea unor cladiri mai eficiente energetic si catre folosirea unor materiale de inalta calitate. Raportandu-ne la segmentul de activitate al Saint-Gobain Isover, piata totala a materialelor pentru izolatii din Romania a fost evaluata, conform ultimelor cifre, la peste 130 milioane de euro, fiind cea mai mare din regiunea Europei de Sud-Est. Estimam ca, per total, intreaga piata a produselor pentru izolatii va creste semnificativ in viitor.
 
- Cum evolueaza afacerile companiei, in acest context?
- Anul...

Continutul stirii este acesibil numai abonatilor Agenda Constructiilor & Fereastra
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere