Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SARCOM va investi in relocarea fabricii si cresterea capacitatii de productie, in 2023
SARCOM va investi in relocarea fabricii si cresterea capacitatii de productie, in 2023
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 24 Mar 2023 15:45
Producatorul de lacuri si vopsele Sarcom, parte din grupul ROCA Industry, are in plan in 2023 investitii in stabilizarea fluxului de productie si pregateste un proiect de investitii care cuprinde relocarea fabricii din comuna Mihaesti (judetul Valcea) intr-un amplasament nou, care sa respecte noile standarde ROCA Industry, precum si extinderea capacitatii de productie.
"Deja am reusit sa identificam noua locatie, am inchiriat-o ca si depozit si suntem in negocieri pentru achizitie, iar anul 2023 il vom considera un an bun daca, uitandu-ne in urma, vom avea finalizata achizitia activelor unde vom reloca fabrica si vom demara investitiile aferente", se arata in raportul annual al grupului ROCA Industry.
Printre obiectivele asumate al companiei Sarcom se afla consolidarea prezentei in cele trei lanturi de DIY si cresterea prezentei in comertul traditional, initierea activitatii de marketing si suport vanzari, inclusiv repozitionarea brandurilor comerciale si adresarea targetata a consumatorilor din grupurile tinta, refacerea ambalajelor, dezvoltarea de instrumente digitale si de canale de comunicare atat cu partenerii de business cat si cu consumatorii finali. 
Sarcom este o companie achizitionata de Roca Industry in luna decembrie 2021. Societatea a obtinut, in 2022, venituri din exploatare de peste 80 de milioane de lei si un profit net de 6,7 milioane de lei, corespunzatoare unui indicator de profitabilitate operationala (EBITDA) de 9,5 milioane de lei.
"Avand in vedere ca a fost o tranzactie de achizitie a 100% din partile sociale, iar compania era condusa exclusiv de actionarii fondatori, procesul de preluare a fost destul de abrupt, cu un prim semestru in care a trebuit sa preluam totul din mers. Sau cum ne place noua sa spunem, am reparat avionul in zbor. Din acest motiv, prima parte a anului a fost sub asteptari, insa am reusit sa recuperam o mare parte in semestrul al doilea. Primele luni din 2022 s-au caracterizat, in primul rand, printr-o dificultate majora de transfer a cresterii costurilor de productie catre clienti. A contat foarte mult listarea noastra in Dedeman si Leroy Merlin, care au asigurat continuitate pana la momentul conturarii unei strategii comerciale coerente. Aditional, primul varf al sezonului (luna aprilie) a insemnat o oportunitate ratata datorita lipsei de stoc, consecinta la randul ei a unei erori manageriale de previzionare si organizare", se mai precizeaza in documentul citat. 
Printre realizarile din 2022 ale Sarcom se afla, de asemenea, implementarea unui sistem ERP, renegocierea contractelor cu principalii clienti si recuperarea in mare masura a marjelor de profitabilitate pierdute la inceputul anului, demararea unei strategii de extindere in comertul traditional, in zona distribuitorilor locali si zonali (in acest moment compania este prezenta in mai mult de jumatate din judetele tarii), precum si listarea in Brico Depot, asteptata a se incheia in perioada martie-aprilie 2023.
***
Sarcom este o companie infiintata in anul 1993, unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri, aflandu-se pe locul 8 in anul 2022, in functie de cifra de afaceri obtinuta in anul 2021. Compania produce vopsele, grunduri, lacuri, diluanti, lavabile, adezivi, tencuieli decorative si coloranti, detinand marcile Sticky si Coral.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
concelex
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
quadratum
MAKITA
Acvatot 2019
viarom
ness project
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander