Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AMCCRS: 430 de cladiri importante din Capitala au nevoie de reparatii la fatade
AMCCRS: 430 de cladiri importante din Capitala au nevoie de reparatii la fatade
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2019 10:37
Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a inceput lucrarile in cadrul programului privind reabilitarea fatadelor pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.
Dupa aprobarea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti a regulamentului de interventie, dar si a fondurilor necesare, au fost demarate primele lucrari. La imobilul din Calea Victoriei nr. 22-24, lasat in paragina in ultimii douazeci de ani, angajatii Companiei Municipale Consolidari Bucuresti lucreaza la indepartarea resturilor de mobilier ramase in interior, dar si a molozului adunat de-a lungul anilor. In perioada urmatoare, urmeaza sa fie montata schela pe fatada si sa se inceapa decopertarile de sus in jos.
Blocul Rosenthal, asa cum este cunoscut, a fost construit in anul 1938, dupa planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul sef al Bancii Nationale a Romaniei. Constructia a costat circa 35 de milioane de lei si timp de treizeci de ani a gazduit “Casa de Pensiuni, Imprumuturi si Ajutoare” a angajatilor BNR. Din anul 1968, a fost sediul Bancii Romane de Comert Exterior. Dupa 1999, imobilul a ramas in paragina.
Cladirea - monument istoric - are un subsol pe doua niveluri, cinci etaje de birouri, o sala de conferinte, la etajul sapte se afla o sala de sport si un bufet la etajul opt. La parter au fost spatii comerciale.
In anul 2006, doar o parte din imobilul de aproape opt mii de metri patrati a fost transferata prin Hotarare de Guvern din administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti. Abia in anul 2017, Primaria Municipiului a obtinut dreptul de administrare asupra intregii cladiri incadrata in clasa II de risc seismic. Fondurile pentru lucrarile necesare in cazul a alte zece imobile au fost deja aprobate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. (Calea Victoriei nr. 136-138, Bd. Lascar Catargiu nr. 11A, Bd. Lascar Catargiu nr. 16, Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr. 7, Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr. 32-36, Bd. Regina Elisabeta nr. 36, Calea Victoriei nr. 12A, Calea Victoriei nr. 25, Calea Victoriei nr. 103-105 si Calea Victoriei nr. 214)
430 de cladiri au nevoie de reparatii la fatada
Primaria Municipiului Bucuresti, prin AMCCRS, pune in aplicare Legea 153/2011, dar si Regulamentul de la nivelul Capitalei aprobat prin HCMB 384/2018, cu privire la reabilitarea fatadelor cladirilor din Bucuresti.
Pana acum, au fost identificate si inventariate toate imobilele cu probleme la fatade, situate in zonele stabilite prin regulament ca fiind prioritare. In prima etapa, au fost identificate 430 de cladiri, incadrate in clasele II si III de risc seismic.
Au fost notificati toti proprietarii, iar notificarile au fost trimise catre stiinta si Inspectoratului de Stat in Constructii, Politiei Locala a Municipiului Bucuresti - Directia de Disciplina in Constructii si Ministerului Culturii.
Potrivit legii, proprietarii au obligatia ca in termen de 60 de zile de la primirea notificarii sa inceapa demersurile pentru reparatii. In caz contrar, Municipalitatea poate face reparatiile din fonduri proprii si se poate indrepta in instanta pentru recuperarea costurilor.
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
viarom
EDIT-Structural
rigips
CDS
siniat
ness project
noark
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander