Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARABESQUE anunta sase noi magazine MatHaus
ARABESQUE anunta sase noi magazine MatHaus
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Mai 2018 14:51
Compania Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii si finisaje din Romania, a lansat astazi, 10 mai, un nou magazin MatHaus, in Capitala, si a anuntat rebranding-ul si modernizarea a altor cinci noi magazine, din Galati, Constanta, Craiova, Pitesti si Oradea, toate sub brandul MatHaus -divizia de retail Arabesque. Cele sase noi magazine Arabesque se adauga celui deschis anul trecut la Iasi. Arabesque a anuntat o investitie de 10 de milioane de euro in deschiderea magazinului din Calea Vitan 112-114 si modernizarea retelei de magazine dedicate clientilor persoane fizice.
Cezar Rapotan, fondator si actionar principal Arabesque, a declarat ca investitia reprezinta un semnal semnificativ privind sustinerea pe care compania o acorda sectorului constructiilor din Romania, o piata care dupa o perioada de stagnare, da semnale unui reviriment in acest an.
,,Investitia este 100% romaneasca si ne mandrim sa sustinem dezvoltarea capitalului romanesc in segmentul constructiilor, care are potentialul de a atrage afaceri conexe si de a crea noi locuri de munca”, a declarat Rapotan.
Noile magazine MatHaus au fost gandite ca un format inovator, adaptat cerintelor clientilor, ofertele fiind expuse pe o suprafata extinsa.
“MatHaus, brandul de retail Arabesque, este dedicat tuturor celor care au de renovat, reparat ori construit. MatHaus este magazinul oamenilor pusi pe treaba, indiferent ca este vorba de modernizarea unei locuinte sau de constructia si amenajarea unei case”, a declarat omul de afaceri.
Potrivit Arabesque, sectorul constructiilor rezidentiale din Romania s-a dezvoltat semnificativ in ultimii ani, iar investitia in reteaua MatHaus vine sa ofere suportul logistic necesar.
Potrivit unui studiu comandat de Arabesque, piata constructiilor a avut o evolutie pozitiva in 2017, iar cifrele din primul trimestru 2018 arata un trend incurajator. Pe fondul cresterii economice , cererea de spatii de birouri, locuinte si constructii industriale a avansat semnificativ, astfel ca afacerile din acest sector s-ar putea apropia in acest an de borna de 30 de miliarde de lei, cu 3 miliarde de lei peste nivelul din 2016. Potrivit datelor studiului, in piata constructiilor activeaza peste 60.000 de companii, cu peste 150.000 de angajati. Numarul firmelor si a fortei de munca declarata oficiala s-au mentinut constante in intervalul 2012-2016.
Conform INS, volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele doua luni din 2018 cu 8,4%, in serie bruta, evolutia fiind una semnificativa pe toate palierele. Lucrarile de reparatii capitale au avansat cu 40,4%, cele de intretinere si reparatii curente cu 37,5%, iar lucrarile de constructii noi cu 28%. Cel mai dinamic segment, judecand si dupa numarul autorizatiilor de constructii, il marcheaza sectorul rezidential, segment in care volumul lucrarilor de constructii a crescut anul trecut cu 69,7%. In anul 2017 au fost eliberate un numar de 41.603 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, din care cele pentru cladiri rezidentiale cu o locuinta au reprezentat 88,9% fata de total.
,,Firmele de constructii si-au optimizat investitiile, sectorul rezidential fiind cel care a iesit cel mai mult in evidenta, pe fondul cererii in crestere. Investitiile in acest domeniu vor cunoaste si in urmatorul interval o dinamica pozitiva pe fondul interesului romanilor pentru imobiliare. Cresterea salariilor si speram noi acelasi acces la creditare vor stimula in sens pozitiv avansul acestui sector’, afirma Arabesque, in studiul dat publicitatii zilele trecute.
Potrivit Arabesque, piata constructiilor s-a maturizat semnificativ in ultimii ani, iar marii investitorii au inceput sa puna tot mai mult accentul pe inovatie si calitate. In prezent, piata constructiilor contribuie cu 4,6% la produsul intern brut (PIB), insa patronatele din domeniu sustin ca potentialul sectorului este de circa 8 - 9%. Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii si finisaje din Romania, detine 38 de centre comerciale in Romania, Moldova, Ucraina si Bulgaria. Echipa din Romania numara peste 2700 de oameni, iar forta logistica este asigurata de peste 1000 de camioane specializate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hidroplasto
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere