Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ArcelorMittal Hunedoara suspenda productia datorita pretului ridicat al energiei
ArcelorMittal Hunedoara suspenda productia datorita pretului ridicat al energiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Dec 2019 17:04
ArcelorMittal anunta cu regret ca inceteaza temporar productia la uzina siderurgica din Hunedoara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe - Long Products. Productia in cadrul fabricii - produsele acesteia incluzand profile, tagle rotunde si corniere si avand in prezent 640 de angajati si 200 de contractori - este suspendata incepand cu 1 decembrie 2019.
Preturile la energia electrica si la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din Romania in ultimii ani, preturile romanesti fiind semnificativ mai mari decat in alte tari europene cu operatori importanti in productia siderurgica, precum Franta si Germania. Intrucat producatorii de otel europeni se lupta sa concureze din cauza nivelurilor ridicate de otel din import si a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara - care functioneaza cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentand, asadar, un cost major - nu mai este capabila sa concureze.
Compania spera in gasirea unei solutii care sa abordeze problema preturilor ridicate ale energiei electrice si gazului natural si sa permita uzinei din Hunedoara sa aiba un viitor durabil. ArcelorMittal a achizitionat fabrica din Hunedoara in 2003 si, de atunci, a investit 550 milioane RON (115 milioane EUR) pentru a aduce acesteia imbunatatiri tehnice si de mediu.
Angajatilor li s-a cerut sa isi consume concediul anual ramas, compania acordand lucratorilor „somaj economic” pentru zilele ramase.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
hilti
FRONTALE
leviatan
MAKITA
CELCO 2020
Acvatot 2019
viarom
Ubitech
rigips
leviatan
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere