Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARIC: Sunt disponibile noile modele nationale de contracte de lucrari
ARIC: Sunt disponibile noile modele nationale de contracte de lucrari
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Feb 2018 17:41
In data de 11 ianuarie 2018 s-a publicat in Monitorul Oficial Hotararea de Gurvern nr. 1/2018, pentru aprobarea conditiilor generale si specifice pentru anumite categorii de contracte de achizitie aferente obiectivelor de investitii finantate din fonduri publice. Actul normativ contine 2 anexe, una continand conditii generale si specifice precum si model de acord contractual pentru contractele de executie de lucrari iar cea de-a doua acelasi set de conditii si model de acord pentru contractele de proiectare si executie de lucrari.
Aceste modele de conditii generale vor fi folosite in mod obligatoriu pentru contractele de lucrari finantate din fonduri publice, fonduri nerambursabile si/sau rambursabile, a caror valoare totala estimata este cel putin egala cu cea a pragului de publicare a unui anunt in JOUE (23.227.215 lei).
La recomandarea Comisiei Europene, avand in vedere modelele existente anterior in legislatie, si mai ales cele aprobate prin Ordinul MT nr. 600/2017, noile modelele de contracte aprobate prin HG 1/2018 au fost elaborate de catre specialisti din cadrul BEI.
La consultarile publice desfasurate in toamna lui 2017, au participat activ si specialistii din cadrul ARIC, in opinia carora, conditiile contractuale rezultate sunt mai echilibrate si mai eficiente decat precedentele tipuri de contract utilizate de autoritatile romane, care erau bazate pe Conditiile de Contract FIDIC insa mult denaturate.
In conformitate cu aceste noi conditii de contract, Beneficiarii sunt indreptatiti sa elaboreze Conditii Speciale numai cu privire la subclauzele si numai in legatura cu subiectele listate intr-un tabel prevazut la finalul Conditiilor Generale. Orice alta Conditie Speciala este nula. Astfel, se elimina posibilitatea ca orice Beneficiar sa poata aduce propriile modificari la contracte.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
MAKITA
noark
theda mar
viarom
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
top 500
strabag nivel 1
top 500
top 500

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu