Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ASRO: Actualizare standard pentru continuitatea afacerilor in caz de forta majora
ASRO: Actualizare standard pentru continuitatea afacerilor in caz de forta majora
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 03 Dec 2019 14:29
Dezastrele naturale, incendiile, problemele in lantul de aprovizionare, atacurile hackerilor sunt doar o parte dintre posibilele amenintari la care poate fi expusa o organizatie.
Zicala „paza buna trece primejdia rea” este valabila si in acest context, iar paza este planificarea riguroasa a continuitatii afacerilor si a masurilor care trebuie luate in cazul unor dezastre.
Perturbarea bunului mers al afacerii este un adevarat cosmar pentru directorii de operatiuni, dar odata ce aceasta situatie este gestionata cu succes, pot aparea o serie de avantaje si oportunitati. In cazul unor situatii neprevazute, planurile de continuitate a afacerii sunt esentiale pentru a putea readuce organizatia la o functionare normala.
Standardul international ISO 22301, Securitate societala. Sisteme de management al continuitatii activitatii. Cerinte, (adoptat de ASRO ca standard roman in anul 2014 – SR EN ISO 22301) este primul standard care are ca scop implementarea si mentinerea unui plan eficient de continuitate a afacerilor.
Odata implementat in cadrul unei organizatiei, standardul ajuta managerii in luarea unor masuri eficiente si a unei recuperari mai rapide in cazul unor potentiale dezastre, astfel incat impactul acestora asupra organizatiei, a angajatilor sau liniei de productie fiind redus substantial.
In luna octombrie, Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) a publicat noua editie a standardului ISO 22301, acesta fiind actualizat pentru a ramane relevant si pentru a continua sa satisfaca nevoile pietei. Standardul reuneste cele mai bune practici existente la ora actuala pentru a sprijini organizatiile de orice fel sa raspunda si sa se recupereze in mod eficient in cazul calamitatilor.
O organizatie rezistenta este cea care este capabila sa se adapteze la schimbari, care este constienta de vulnerabilitatile sale si care are planuri pentru a raspunde in momentul in care lucrurile nu merg bine. Recuperarea rapida dupa o intrerupere a afacerii necesita o intelegere profunda a ceea ce este important pentru o organizatie, planuri de raspuns usor de urmarit si personal care sa-si cunoasca rolul lor in cazul unui incident.
SR EN ISO 22301 ofera siguranta nu numai organizatiei, ci si clientilor, furnizorilor, autoritatilor de reglementare si altor parti interesate.
Imbunatatirile cheie ale noii editii includ o structura si o terminologie mai clara pentru a favoriza o mai buna intelegere a ceea ce este necesar, dar si actualizari pentru a ramane in conformitate cu toate celelalte standarde ale sistemului de management ISO. ISO 22301 a fost elaborat in cadrul comitetului tehnic ISO / TC 292, Securitate si rezilienta.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
strabag nivel 1
leviatan
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
hilti
Ubitech
MAKITA
Acvatot 2019
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere