Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BASF: MasterSuna SBS permite folosirea nisipurilor argiloase la productia de beton
BASF: MasterSuna SBS permite folosirea nisipurilor argiloase la productia de beton
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Feb 2018 16:39
Bazandu-se pe o structura de molecule ingenioase, noul MasterSuna de la Master Builders Solutions® permite folosirea nisipurilor care contin argila expandata pentru a produce betoane de inalta calitate. Acest lucru le permite producatorilor de beton sa isi reduca in mod semnificativ costurile. In functie de disponibilitate, pot fi utilizate nisipuri argiloase din surse locale, reducand astfel, sau chiar eliminand complet nevoia de a suplimenta cantitatea cu nisipuri adecvate, din surse aflate la distanta.
De asemenea, proprietarii carierelor de nisip pot avea si alte beneficii prin utilizarea MasterSuna SBS. In trecut, nisipurile argiloase fie nu puteau fi utilizate, fie, in cel mai bun caz, puteau fi folosite doar pentru aplicatii mai putin complexe. In prezent, MasterSuna SBS permite utilizarea depozitelor din carierele existente pentru o gama extinsa de aplicatii. Mai mult, curatarea si tratarea prealabila a nisipurilor locale pot fi, de asemenea, reduse, crescand astfel valoarea economica a carierei de nisip si scazand chiar necesitatea de a deschide noi cariere.
MasterSuna SBS utilizata cu succes pe strazile din Marsilia
Producatorul francez de beton Bronzo Perasso administreaza trei cariere in zona Marsilia, insa se confrunta cu o problema majora: nisipul gasit in regiune nu era potrivit pentru producerea betonului, deoarece continea prea multa argila. Fiind la curent cu aceasta situatie, datorita relatiilor cu producatorii de beton, expertii de la Substante chimice pentru constructii (Construction Chemicals) au fost convinsi ca pot gasi o solutie. Pana la acel moment, specializarea acestora includea doar aditivii pentru beton si ciment. Pentru echipa Bronzo Perasso, insa, aditivii pentru nisip erau un subiect familiar. Astfel, cele doua echipe au decis sa colaboreze pentru a dezvolta un aditiv special pentru nisipuri dificile.
Luand in considerare cerintele producatorului francez de beton si adaugand expertiza propriilor specialisti, cercetatorii BASF au dezvoltat mai multe structuri moleculare pentru un nou aditiv pentru nisip, proiectat pentru a face nisipurile argiloase adecvate pentru producerea de beton. O echipa de proiect cu specialisti BASF si Bronzo Perasso a testat, apoi, aditivul incepand cu cariere de nisip din afara Marsiliei. In cele din urma, au dezvoltat MasterSuna, primul aditiv din lume pentru nisipuri argiloase.
"Multumita MasterSuna, putem folosi nisipul disponibil in cariera, eliminand necesitatea de a-l transporta in Marsilia de la mare distanta si economisind, astfel, aproximativ 1.000 de transporturi cu camionul pe an in si in jurul Marsiliei", a explicat Stéphane Martin, seful departamentului Tehnologie, cariera si materiale din Bronzo Perasso. "Nu am reusit doar sa reducem costurile de transport cu 35%, dar si sa ne imbunatatim amprenta ecologica".
MasterSuna si-a dovedit randamentul in mai multe proiecte, spre exemplu in cadrul constructiei unei sectiuni de autostrada numita "Rocade L2", care uneste centrul orasului Marsilia cu autostrada, incepand din decembrie 2016.
Despre divizia de Substante Chimice pentru Constructii
Divizia BASF de Substante Chimice pentru Constructii, cunoscuta sub numele de brand Master Builders Solutions, ofera solutii chimice avansate pentru constructia, intretinerea, repararea si renovarea constructiilor. Portofoliul nostru extins cuprinde amestecuri de beton, aditivi pentru ciment, solutii chimice pentru constructii subterane, materiale de etansare, sisteme de reparare si protectie pentru beton, mortar performant, sisteme de pardoseli performante, sisteme de fixare a gresiei, rosturi de dilatare si sisteme de control si solutii pentru protectia lemnului.
Cei aproximativ 6.000 de angajati ai diviziei de Substante Chimice pentru Constructii formeaza o comunitate globala de experti in domeniul constructiilor. Pentru a rezolva provocarile individuale ale clientilor nostri din domeniul constructiilor, de la faza de conceptie, pana la finalizarea unui proiect, apelam la cunostintele noastre specializate, la expertiza regionala si la experienta dobandita in nenumarate proiecte de constructii din toata lumea. Profitam de tehnologiile globale ale BASF si de cunostintele detaliate despre nevoile locale de constructii pentru a dezvolta inovatii care ii ajuta pe clientii nostri sa aiba succes si sa realizeze constructii sustenabile. Divizia are unitati de productie si birouri de vanzari in peste 60 de tari si a realizat vanzari in valoare de aproximativ 2,3 miliarde euro in 2016.
Despre BASF
La BASF, cream chimie pentru un viitor sustenabil. Imbinam succesul economic cu protectia mediului si cu responsabilitatea sociala. Cei aproximativ 114.000 de angajati ai grupului BASF lucreaza pentru a contribui la succesul clientilor nostri in majoritatea sectoarelor si aproape in fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in cinci segmente: Substante chimice, Produse performante, Materiale & solutii functionale, Solutii agricole si Petrol si gaze. BASF a generat vanzari de aproximativ 58 de miliarde de euro in anul 2016. Actiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (BAS).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere