Agenda Constructiilor
Miercuri, 15 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BIFE-SIM prezinta noutati de la 230 de companii romanesti si internationale
BIFE-SIM prezinta noutati de la 230 de companii romanesti si internationale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Sep 2019 11:52
BIFE-SIM 2019, targ international de mobila, echipamente si accesorii, isi deschide portile intre 12 si 15 septembrie 2019 la ROMEXPO! Targul este organizat conceptual in 6 saloane care vor facilita accesul vizitatorilor in zonele care ii intereseaza in mod deosebit si le vor permite alegeri informate si inspirate: Salonul Clasic, Salonul Design, Salonul Confort, Salonul Bucatarii, Salonul Decoratiuni si Corpuri de Iluminat si Salonul Echipamente, Masini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii.
BIFE-SIM este platforma de lansare a noutatilor a peste 230 de companii romanesti si internationale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, pana la cel combinat cu sticla sau piele, sau chiar pictat manual. Nu va lipsi nici intreaga oferta de echipamente si utilaje pentru industria lemnului destinata eficientizarii fluxului de productie si implementarii de noi tehnologii.
La BIFE-SIM 2019 vor participa companii din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Germania, Grecia, Letonia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ungaria, gradul de internationalizare al targului fiind de 19%.
“Ne bucura participarea internationala pe care BIFE-SIM o atrage an de an, ea demonstrand ca piata romaneasca de mobila este in continuare ofertanta, atat din punct de vedere al exporturilor, cat si al interesului crescut pentru importuri. Eforturile firmelor romanesti din ultimii ani de a se pozitiona corect pe piata externa, prin promovarea intensa la targurile internationale de profil, si eforturile noastre, ca organizatori, de a pregati un eveniment comparabil cu cele din afara granitelor, au dat rezultate. Remarcam, de asemenea, si un interes crescut al producatorilor de mobila din Republica Moldova de a expune la targul nostru intrucat Romania devine o piata de desfacere atractiva pentru mobilierul produs acolo.“ a afirmat domnul Mihai Costris, Director General ROMEXPO.
Cei mai buni specialisti in domeniul mobilei, producatori, importatori, distribuitori si comercianti, decoratori, arhitecti si designeri, vor oferi, pe toata perioada desfasurarii targului, sfaturi si idei pentru ca vizitatorii sa gaseasca cele mai bune solutii, potrivite bugetului pe care il au alocat.
BIFE-SIM este organizat de ROMEXPO, impreuna cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Camera de Comert si Industrie din Romania si asteapta la editia de anul acesta peste 15.000 de vizitatori, specialisti si public larg, pentru care ROMEXPO a sutinut o campanie media puternic targetata, atat in mass-media traditionala, cat si in online. De asemenea, targul prezinta si ofertele firmelor membre ale Asociatiei Clubul Roman de Mobila, partener al evenimentului.
Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si-a mobilizat proprii membri pentru a participa la expozitia reprezentativa pentru industria mobilei din Romania, dar a facut eforturi mari si pentru promovarea acestui targ pe plan extern, trimitand invitatii companiilor din strainatate, participante la targurile internationale la care Romania a fost reprezentata cu stand national. Au fost implicate in promovarea BIFE-SIM birourile comerciale ale Romaniei din strainatate, echipa APMR avand o colaborare foarte buna cu consilierii economici din ambasadele Romaniei in lume. De asemenea, promotionalele BIFE-SIM au fost prezentate la toate targurile internationale la care Romania a participat.
Aurica Sereny, presedinte APMR: „Impreuna cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, cu sprijinul incontestabil al doamnei secretar de stat Mihaela Voicila, vom face un eveniment in cadrul BIFE-SIM de reafirmare a industriei de mobila pe pietele externe. I-am invitat in a doua zi de expozitie pe toti consilierii economici ai statelor care au ambasade la Bucuresti. Vom face o vizita de lucru la fiecare stand de mobila, iar dupa vizita vor avea loc discutii in sala Madgearu din Pavilionul B3, care a fost rezervata de APMR, in acest sens. In consecinta, toti producatorii si comerciantii, care doresc sa-si prezinte oferta in fata reprezentantilor altor tari in Romania, sunt invitati sa o faca in ziua de 13 septembrie 2019.”
Vizitatorii BIFE-SIM vor avea parte si de numeroase evenimente conexe, destinate atat specialistilor, cat si curiosilor si pasionatilor.
Conferinta de Design, ajunsa la cea de-a VIII-a editie, isi propune anul acesta sa aduca in discutie teme precum utilizarea si optimizarea spatiului de locuit, utilizarea si optimizarea spatiului public dar si sociologia locuirii. Conferinta va avea loc in a treia zi a targului, in Sala Madgearu, Pavilionul B3, in intervalul orar 11:00 - 14:00.
BIFE-SIM 2019 aduce in prim-plan si un proiect ambitios intitulat Apartamentul #better. ROMEXPO va prezenta pentru prima data la un targ de profil din Romania, cu sprijinul Asociatiei #better si al firmelor expozante, modul in care un apartament poate fi organizat corect din punct de vedere al suprafetei optime si al dispunerii pieselor de mobilier. Apartamentul #better vizeaza atat latura educativ-informativa (finantare, contracte, credite etc), cat si prezentarea practica a unui apartament in cadrul targului. Apartamentul va fi prezentat in Pavilionul B2 si va avea 100 de mp utili.
De asemenea, in cadrul BIFE-SIM vor avea loc si workshopuri gratuite cu tematici precum designul floral, designul interior, promovarea online in industria design-ului, fotografia de arhitectura, amenajarea spatiilor comerciale si secretele broderiei pe materiale textile, piele, mobilier si accesorii. Nu in ultimul rand, Asociatia Clubul Roman de Mobila asteapta reprezentantii companiilor care urmaresc extinderea vanzarilor pe piata europeana pe 14 septembrie, intre orele 11.00 – 12.30, in Sala Nicolae Titulescu, la seminarul “Digitalizarea. Conditii de supravietuire in vanzarea mobilei pe piata europeana”.
Publicul va putea admira si creatiile realizate in cadrul Concursului National de Design de Mobilier, etapa PROTOTIP, organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania in parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti – Facultatea de Arhitectura de Interior, Universitatea „Transilvania” Brasov – Facultatea de Ingineria Lemnului si Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) – Filiala Bucuresti.
O alta surpriza pentru cei care vor trece pragul BIFE-SIM va fi Tombola Vizitatorului, cu premii constand in obiecte de mobilier si de amenajare interioara oferite de firmele expozante.
 
VideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19TeraSteelAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere