Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BNS solicita presedintelui consultari cu reprezentantii sindicatelor
BNS solicita presedintelui consultari cu reprezentantii sindicatelor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Mai 2020 11:52
Blocul National Sindical, confederatie sindicala reprezentativa la nivel national, in calitate de reprezentant al unui numar semnificativ de lucratori din Romania, a luat act de initiativa Presedintelui Romaniei, dnul Klaus Iohannis, de a invita la consultari mediul de afaceri, cu privire la masurile de relansare economica ce urmeaza a fi luate dupa ridicarea starii de urgenta.
Desi apreciem preocuparea manifestata de Domnul Presedinte, tinem sa precizam ca relansarea economica tine in egala masura de mediul de afaceri dar si de lucratori, cu atat mai mult cu cat lucratorii din Romania au platit intr-o masura semnificativa pretul pentru criza sanitara, in special daca ne referim la cei ce si-au pierdut viata ca urmare a infectarii la locul de munca, la cei care si-au riscat in mod direct viata pentru a asigura populatiei servicii de stricta necesitate, sau la cei peste 300.000 de salariati ale caror contracte de munca au fost incetate in aceasta perioada.
Este important ca activitatea economica sa fie reluata cat mai urgent, dar este si mai important ca aceasta reluare sa fie realizata cu protejarea sanatatii lucratorilor si a membrilor familiilor acestora.
Tocmai pentru a avea o imagine reala si echilibrata asupra ceea ce se intampla in economie si implicit in piata muncii, era important ca acest proces de consultare sa se desfasoare avand la masa si reprezentantii lucratorilor, respectiv confederatiile sindicale reprezentative la nivel national.
Nu intelegem de ce reprezentantii lucratorilor sunt exclusi in mod sistematic de la aceste consultari, de la preluarea primului mandat Presedintele Romaniei s-a intalnit cu reprezentantii lucratorilor o singura data.
Consultarea doar a mediului de afaceri, nefiind prima oara cand Presedintele Romaniei a dorit sa cunoasca exclusiv punctul de vedere al acestora cu privire la diverse teme de interes national, a condus la decizii politice ce au afectat in mod constant situatia lucratorilor din Romania.
Consultarea partenerilor sociali, in special in momente atat de complicate ca cel traversat in acest moment, ar fi o dovada de maturitate a democratiei romanesti si totodata o asumare in mod real a modelului social european.
Ca urmare, solicitam Presedintelui Romaniei, dnul Klaus Iohannis, sa manifeste aceeasi disponibilitate la dialog si fata de reprezentantii lucratorilor, respectiv sa invite confederatiile sindicale reprezentative pentru consultari cu privire la pachetul de masuri necesar pentru reluarea activitatii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
rigips
leviatan
leviatan
strabag nivel 1
FRONTALE
hilti
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere