Agenda Constructiilor
Luni, 23 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRAILA : Glorious Lighting va investi 15 milioane euro in extinderea productiei
BRAILA : Glorious Lighting va investi 15 milioane euro in extinderea productiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Mai 2019 16:03
O fabrica specializata in productia de aparate de iluminat a fost inaugurata la Braila, in prezenta secretarului de stat Paula Pirvanescu. Noua unitate de productie a companiei Glorious Lighting S.R.L., cu o valoare investitionala de 17 milioane de euro, va angaja, intr-o prima faza, 200 de persoane. Compania Glorious Lighting planuieste sa mai investeasca, in urmatorii 5 ani, 15 milioane de euro si sa ajunga la un numar de 800 de angajati.
„Decizia grupului chinez “Liting Universal” de a se extinde pe piata din Romania reprezinta, in opinia mea, un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri international, o dovada, prin puterea exemplului, ca in Romania se pot implementa si dezvolta proiecte viabile, ca suntem un partener credibil pentru dezvoltarea unor afaceri de succes”, a declarat secretarul de stat Paula Pirvanescu la evenimentul de la Braila.
Odata cu finalizarea fabricii, Braila devine, de asemenea, locatia Centrului European pentru productie, dar si Hub-ul companiei pentru operatiuni in alte regiuni ale Europei.
In anul 2016, InvestRomania a avut primele discutii cu reprezentantii grupului, in vederea analizarii extinderii acestuia in Europa. „In urma vizitelor care au avut loc in Romania si in alte tari europene, tara noastra a fost aleasa pentru implementarea acestui proiect. Echipa InvestRomania din cadrul MMACA a oferit asistenta tehnica grupului pe tot parcursul procesului decizional, organizand vizite in tara si intalniri cu factorii de decizie la nivelul administratiei locale”, a declarat secretarul de stat Paula Pirvanescu despre relatia autoritatilor romane cu investitorul chinez.
Grupul “Liting Universal” a primit in anul 2017, de la statul roman, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica deschisa la Braila pe locul fostului Centru Comercial Armonia, specializata in productia de lampi, veioze si alte produse electrice de iluminat locuinte, in special bazate pe tehnologie LED. Intreaga linie de productie a grupului investitional vizeaza atat partenerii acestuia din Romania, cat si restul Europei.
In prezent, fabrica are aproximativ 110 angajati. Investitorii beneficiaza de o serie de facilitati din partea autoritatilor locale: inceperea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilitati fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor drumuri de acces, sprijin pentru transportul angajatilor, suport in relatiile cu furnizorii de utilitati.
Liting Universal Group este o companie din China, cu cifra de afaceri de 80 de milioane de dolari. “Glorious Lighting” SRL din Braila, infiintata pe 17 martie 2017, are unic asociat persoana juridica “Liting Universal” din Shanghai, China.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere