Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRASOV: Investitie de 32 milioane euro pentru extinderea domeniului schiabil Rasnov
BRASOV: Investitie de 32 milioane euro pentru extinderea domeniului schiabil Rasnov
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Feb 2020 10:52
Studiul privind extinderea domeniului schiabil Poiana Brasov- etapa a doua a fost pus la dispozitia municipalitatii de Asociatia de Turism Poiana Brasov si prevede extinderea domeniului schiabil cu inca 30 de hectare catre Rasnov, realizarea a inca 10 km de partie (prin constructia a doua partii noi si a unor partii de legatura), construirea a doua noi sisteme de transport pe cablu (o telegondola si un telescaun), amenajarea unui nou lac de acumulare si crearea unei legaturi dintre noul lac si cel existent, precum si asigurarea infrastructurii necesare inzapezirii artificiale a partiilor noi si iluminarea a doua noi partii.
Investitia totala este estimata la 32 de milioane de euro. Municipalitatea a prevazut deja suma de 250.000 de lei in proiectul de buget pe anul 2020, pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic, urmand ca dupa definitivarea acestor documente sa se treaca la realizarea efectiva a investitiei. De asemenea, primaria a achizitionat deja doua masini noi de batut zapada (ratracuri) prin proiectul de crestere a calitatii partiilor din Poiana Brasov, va amenaja trei trasee de mountain-bike cu niveluri diferite de dificultate, care vor putea fi utilizate si in organizarea de competitii internationale, si are un proiect de amenajare a unei sanii de vara, care sa completeze oferta turistica a statiunii pentru turistii care o viziteaza in afara sezonului de schi.
„Partii si transport pe cablu noi, in masivul Postavarul pe versantul dinspre Rasnov, sanie de vara, iluminatul partiilor, traseele de mountain bike, toate acestea sunt investitii majore pentru Brasov si pentru Romania. Aceste investitii sunt destinate iubitorilor de sporturi de iarna, dar si altor categorii, care isi doresc activitati de agrement. Extinderea domeniului schiabil este ultranecesara, cifrele de la turnichete ne arata clar acest lucru. Avem masterplanul pus la dispozitie de Asociatia de Turism din Poiana Brasov, anul acesta am prevazut 250.000 de lei in bugetul local pentru efectuarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic, iar apoi vom trece la etapa de implementare. Este necesara si o alta cale de acces catre Postavarul, dar si celelelate investitii sunt foarte importante, pentru ca ofera activitati noi in Poiana Brasov, si in alte sezoane decat cel de iarna“, a declarat primarul George Scripcaru.
„Ma simt foarte bine ca si ministru al tineretului si sportului sa vizitez un oras si un judet care se pregateste pentru a gazdui mari evenimente sportive avand un asemenea masterplan, asemenea lucruri concrete care tin de imbunatatirea infrastructurii sportive, de la nivel recreativ si pana la nivel de performanta. Ma simt privilegiat in aceasta pozitie, avand parteneri cu asemenea planuri in administratia locala. Brasovul este primul oras si primul judet din tara care are un masterplan atat de solid, sunt impresionat si ministerul trebuie sa sustina astfel de proiecte, in contextul in care Brasovul reuseste deja sa desfasoare competitii de nivel international, iar Romania isi doreste sa organizeze competitii de nivel olimpic. (…) Eu sunt foarte optimist si cred ca Brasovul este pregatit din punctul de vedere al investitiilor si al lucrurilor care se fac in acest moment pentru a tinti, de exemplu, organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2028“, a declarat Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ACADTeraSteelALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere