Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRIKSTON (Leier Group): Adrian MINZAT este noul director general al companiei
BRIKSTON (Leier Group): Adrian MINZAT este noul director general al companiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Mar 2019 13:24
Dupa 11 ani de activitate ca director general si membru in consiliul de administratie al companiei Brikston, Iulian Mangalagiu a decis sa se retraga din aceste functii.
“Ciclul de dezvoltare din ultimii 11 ani al companiei Brikston sub coordonarea celor doua fonduri de investitii, Advent International si CEECAT, s-a incununat cu succes, odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre Leier Group, o companie de familie, austriaca. Brikston a avut in anul 2018 cele mai bune rezultate financiare din ultimii 50 ani. Este momentul sa las pe altcineva sa conduca noua etapa de dezvoltare a companiei.” - spune Iulian Mangalagiu.
Pozitia de director general a companiei va fi preluata de la 1 aprilie de actualul director de vanzari si logistica, Adrian Minzat, care va continua strategia de dezvoltare a companiei impreuna cu noul actionar.
„Multumesc tuturor celor care si-au adus contributia ca Brikston sa fie astazi o companie solida pe piata materialelor de constructii. Suntem onorati de increderea ce ne-a acordat-o noul proprietar si avem credinta ca impreuna vom reusi adaptarea la valorile si traditia familiei Leier. Accesul la resursele si experienta grupului Leier precum si increderea mea in performanta echipei Brikston, pot conduce la o noua etapa de dezvoltare." - declara Adrian Minzat.
Compania din Iasi, in care lucreaza peste 210 angajati, a implinit o jumatate de secol de activitate pe piata romaneasca a materialelor de zidarie si finisaje, din care ultimii 10 ani sub brandul Brikston. In anul 2007, pachetul majoritar de actiuni al fostei Ceramica SA a fost preluat de catre fondul privat de investitii Advent International, moment in care au fost efectuate schimbari esentiale in cadrul companiei. Cu ajutorul noii echipe de management si datorita investitiilor majore in liniile de productie, branding si cercetare-dezvoltare, Brikston a ajuns la un volum anual al vanzarilor de aproximativ 350.000 mc de caramida si blocuri ceramice si la peste 20 milioane de euro cifra de afaceri in 2018.
Modernizarea companiei a dus la transformarea acesteia dintr-un jucator regional intr-un jucator national. Produsele Brikston sunt prezente atat in toate judetele tarii, cat si pe pietele din Republica Moldova si Ucraina.
„Performanta se datoreaza seriozitatii cu care am tratat fiecare partener si atentiei pe care am acordat-o calitatii produselor Brikston. In decursul primilor ani de la lansarea marcii, cota de piata Brikston s-a triplat ajungand la 19% in perioada 2011-2013. Rezultatele au fost obtinute prin extinderea zonei de vanzare, prin dezvoltarea gamei de produse si, nu in ultimul rand, prin mentinerea calitatii produselor. Expansiunea Brikston a fost posibila gratie accentului pe care l-am pus pe nevoile partenerilor nostri si datorita investirii in oferirea unor servicii cat mai performante si complexe,” declara Iulian Mangalagiu.
„Schimbarea actionarului majoritar inseamna o noua etapa pentru companie. In timpul in care fondurile de investitii au fost actionari majoritari compania s-a schimbat radical. S-au investit peste 30 milioane de euro in linia C3, in prepararea noua, dar si in utilaje in cariera, motostivuitoare, etc.
Cu venirea grupului Leier ca actionar majoritar, compania are sansa unui nou ciclu de dezvoltare, iar pasii pe care acesta ii va face se vor vedea in perioada urmatoare. Brikston, impreuna cu echipa de top management, era pregatita de mult timp pentru o astfel de schimbare.
Principalul domeniu de activitate al grupului Leier, fondat in 1965, il constituie industria prefabricatelor din beton simplu si armat, a caramizilor si blocurilor ceramice.
„Ne dorim de mult timp sa ne dezvoltam in Romania si sa crestem prezenta noastra in aceasta tara. Brikston, prin performantele de care a dat dovada, ne va permite sa oferim clientilor nostri o gama mult mai larga de produse si sa mentinem standardele inalte de calitate cu care i-am obisnuit pana acum” - a comunicat Michael Leier, CEO Leier.
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
theda mar
rigips
viarom
FRONTALE
strabag nivel 1
BALTIC
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
BMI_Icopal
CELCO 2020
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023