Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 August 2021
wienberger
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BuildGreen si green-gain ofera servicii integrate de certificare verde a cladirilor
BuildGreen si green-gain ofera servicii integrate de certificare verde a cladirilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Mar 2019 15:46
BuildGreen, liderul pietei locale de consultanta in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile din Romania, si-a unit fortele cu green gain, unul dintre cei mai mari consultanti BREEAM din Republica Ceha, rezultand astfel unul dintre cei mai mari consultanti in domeniul certificarilor verzi din Europa Centrala si de Est.
Ambele companii au fost implicate in proiecte in afara tarilor lor de origine, cu proiecte certificate in Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Liban, Marea Britanie, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Ungaria. green-gain, infiintata in 2009, este cea auditorul BREEAM cu cea mai indelungata experienta din Europa Centrala si de Est, in timp ce BuildGreen, infiintata in 2010, a devenit rapid liderul pietei de profil din Romania, fiind implicata de asemenea in numeroase proiecte din regiune.
Pana in prezent, BuildGreen si green-gain au obtinut certficari verzi pentru peste 250 de proiecte imobiliare si industriale din 10 tari, care au o valoare investitionala cumulata de peste 10 miliarde de euro. Noua structura va functiona sub numele de BuildGreen si va avea birouri in Bucuresti si Praga.
”Cand am fondat BuildGreen in urma cu aproape 10 ani am avut ca principal obiectiv sa cresc constientizarea principilor sustenabilitatii si sa ofer consiliere pentru managerii de proiecte in vederea construirii unui mediu mai sustenabil pe piata locala. Desi activitatea noastra a fost initial concentrata in Romania, treptat ne-am extins cu proiecte noi in intreaga Europa Centrala si de Est iar aceasta noua structura ne va permite sa ne angajam catre intreaga piata europeana. Noua structura se va concretiza de asemenea prin optimizari de costuri si ne va permite sa oferim servicii integrate in intreaga regiune indiferent de schema de certificare, de la BREEAM si LEED la WELL si EDGE”, a declarat Razvan Nica, managing director BuildGreen.
Anterior, cele doua companii au colaborat in cazul mai multor proiecte certificate BREEAM, dezvoltand astfel o relatie de lucru foarte buna, bazata pe o intelegere comuna corecta a procesului de certificare, pe un schimb de informatii, o etica excelenta a activitatii si o dorinta autentica de a aduce o schimbare pozitiva.
In acelasi timp, Razvan Nica a fost numit recent de catre BRE ca primul BREEAM Quality Auditor din afara Marii Britanii, o pozitie din care va revizui procesele de certificare ale proiectelor de pe intregul Glob. ”Aceasta reprezinta o promovare la nivel personal. Este o dovada de incredere din partea organismului care acorda certificarile BREEAM a modului de intelegere a principiilor sustenabilitatii precum si o recunoastere a standardelor ridicate obtinute si implementate de-a lungul anilor” a adaugat Razvan Nica.
Similar, green-gain a oferit servicii de auditare BREEAM in Europa Centrala si de Est incepand cu 2009 si este primul auditor BREEAM infiintat in regiune. Andrew Caistor, managing direct al green-gain, a avut astfel un rol important in raspandirea certificarilor BREEAM in regiune.
”Fiind activ in aceasta piata inca dintr-o perioada atat de timpurie mi-a permis sa cresc alaturi de BREEAM si sa am o relatie apropiata cu BRE. De a lungul timpului am construit de asemenea relatii bune cu mai multi dezvoltatori de calibru, investitori si manageri de proiecte si ma simt privilegiat ca am avut posibilitatea de a fi o parte din schimbarea lor inspre principiile sustenabile”, a declarat Andrew Caistor.
”Dupa ce am lucrat cu Razvan si echipa sa pe mai multe proiecte de-a lungul anilor, nu am nicio indoiala ca acest parteneriat poate sa ne duca catre realizari mai mari. Astept cu nerabdare sa construim pe rezultat de succes obtinute anterior, stiind ca o vom face cu sprijinul unei echipe experimentate si la fel de dedicata cauzei sustenabilitatii”, a mai adaugat Andrew Caistor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Ubitech
rigips
CELCO 2020
hidroplasto
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
cv water 2021
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
bienala
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere