Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CALARASI: Finantare de 43 milioane lei pentru reabilitarea de obiective publice
CALARASI: Finantare de 43 milioane lei pentru reabilitarea de obiective publice
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 03 Dec 2019 14:32
Liviu Gabriel Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, si Daniel Stefan Dragulin, primarul municipiului Calarasi, au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Reducerea emisiilor de carbon in municipiul Calarasi prin modernizarea infrastructurii cailor de rulare a transportului public local”.
Aplicatia depusa de administratia locala beneficiaza de finantare prin Regio (Programul Operational Regional 2014-2020), in cadrul Axei prioritare 4 - „Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile”, Prioritatea de investitii 4e - „Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, in special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si a masurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectiv specific 4.1 - „Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila”.
Proiectul autoritatilor locale are in vedere modernizarea principalelor artere rutiere ce deservesc transportul public, imbunatatindu-se astfel siguranta deplasarilor pentru toti participantii la trafic. In acest context, investitiile preconizate vizeaza cresterea atractivitatii transportului public si a accesului cetatenilor la zonele de interes, precum si crearea unei infrastructuri specifice deplasarilor cu bicicleta in cadrul principalelor artere ale municipiului Calarasi. Prin implementarea proiectului, calarasenii vor beneficia de un mediu de calitate, prin scaderea gazelor cu efect de sera, de conditii optime de transport in comun, prin modernizarea principalelor artere si a statiilor de transport aferente, precum si de posibilitatea de a valorifica mijloace nepoluante de deplasare.
Avand un termen de implementare de 66 de luni, in perioada 1 decembrie 2016 - 31 mai 2022, proiectul are un buget a carui valoare totala se ridica la 43.419.721,02 lei. Din acestia, peste 36 de milioane de lei constituie contributia din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, peste 5,6 milioane de lei reprezinta alocarea din bugetul de stat, in timp ce beneficiarul asigura o cofinantare eligibila de aproape 870 de mii de lei
In prezent, din cele 1.178 de proiecte (inclusiv aplicatiile depuse in cadrul Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunarii (SUERD) inregistrate la nivelul regiunii Sud Muntenia, prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 8 miliarde de lei, 74 de cereri de finantare, cu o valoare solicitata de peste 1,4 miliarde de lei, au fost depuse de cele sapte municipii resedinta de judet din regiunea noastra, in cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile”. Dintre acestea, 17 aplicatii, cu o valoare solicitata de peste 232 de milioane de lei, au fost depuse de Primaria Municipiului Calarasi.
Fonduri Regio pentru modernizarea Scolii Gimnaziale Nr. 1 Dragos Voda
Proiectul, finantat din Programul Operational Regional 2014-2020, a fost depus in cadrul Axei prioritare 10 - „Imbunatatirea infrastructurii educationale”, Prioritatea de investitii 10.1 - „Investitiile in educatie, si formare, inclusiv in formare profesionala, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare”, Obiectiv specific 10.1 „Cresterea gradului de participare la nivelul educatiei timpurii si invatamantului obligatoriu, in special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului”, apel dedicat invatamantului obligatoriu, Operatiunea B.
Pentru a asigura o educatie atractiva si de calitate, in vederea reducerii abandonului scolar in randul elevilor din comuna, administratia locala, in calitate de beneficiar, va realiza lucrari de reabilitare, modernizare si dotare a 15 sali de clasa din cadrul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Dragos Voda, precum si de extindere a salii de sport, interventie necesara pentru buna desfasurare a orelor de educatie fizica. Astfel, dupa finalizarea lucrarilor ce vor imbunatati infrastructura educationala, persoanele implicate in procesul educativ, elevi si cadre didactice, vor beneficia de o infrastructura optimizata ce va asigura premisele unei educatii de calitate.
Cererea de finantare are o valoare totala de 10.368.536,94 lei, din care peste 8,6 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, aproximativ 1,3 milioane de lei este contributia de la bugetul de stat, in timp ce beneficiarul asigura o cofinantare de peste 200 de mii de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 69 de luni, incepand cu septembrie 2016.
In prezent, in regiunea Sud Muntenia s-au inregistrat 1.178 de proiecte (inclusiv aplicatiile depuse pe SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 8 miliarde de lei. La nivelul judetului Calarasi, au fost depuse de solicitantii de fonduri Regio 119 aplicatii, avand o valoare solicitata de aproximativ 800 de milioane de lei. Dintre acestea, prin cele 10 proiecte aferente Axei prioritare 10 se solicita fonduri de peste 50 de milioane de lei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CELCO 2020
viarom
BMI_Icopal
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere