Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CITR ajuta CET Arad, aflata in insolventa, sa investeasca pentru reluarea productiei
CITR ajuta CET Arad, aflata in insolventa, sa investeasca pentru reluarea productiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Nov 2019 16:37
Centrala Electrica de Termoficare Arad (CET Arad), parte din Sistemul Energetic National (SEN), investeste aproape 500.000 de euro in modernizarea turbinei de energie electrica si termica. Societatea, principala furnizoare de energie in judetul Arad, isi reincepe furnizarea de energie termica la un an dupa ce activitatea de productie a fost intrerupta.
Principalele surse de finantare pentru investitia in turbina au constat in valorificarea de active excedentare activitatii de baza si recuperarea de creante in valoare de peste 5 milioane de lei, aceste actiuni fiind realizate in cadrul procedurii de insolventa, de catre echipa multidisciplinara de caz a administratorului judiciar CITR.
Odata cu investitia, societatea isi schimba linia principala de business din productie de energie termica in productie de energie electrica, o schimbare majora atat in materie operationala, cat si in activitatea zilnica a angajatilor.
Cadrul legal pentru realizarea investitiei a fost, de asemenea, asigurat de catre CITR, care a obtinut acordul creditorilor, ca urmare a sustinerii argumentelor privind necesitatea si oportunitatea investitiei. Un alt contributor la acest succes important au fost cei 180 de salariati ai societatii, care au dat dovada de sprijin, intelegere si loialitate si au acceptat amanarea platilor salariale in vederea finalizarii investitiei si repornirii activitatii.
Scopul investitiei de modernizare a turbinei de abur TA1 tip DSL 50-l vizeaza calificarea si licentierea UD CET Arad SA ca furnizor de Servicii Tehnologice de Sistem.
„Finantarea este un element cheie pe care l-am promovat si pe care ne straduim sa il transformam in normalitate in toate procedurile de reorganizare pe care le coordonam la nivelul CITR, cu atat mai mult in cazul societatilor din domeniul energiei, furnizori de servicii publice in societate. Se resimte, mai ales in ultima perioada, tot mai mult nevoia de o revigorare a societatilor din Sistemul Energetic National, care se degradeaza si continua sa isi piarda din eficienta, dar ale caror servicii sunt esentiale consumatorilor, iar noi ne asumam sa identificam solutiile potrivite pentru fiecare companie in parte”, subliniaza Silvana Sermer, Managing Partner CITR Timis.
CITR gestioneaza aproape 20 de societati din domeniul energiei in toata tara, printre care si CET Oradea, CET Arad, CET Palas din Constanta.
Testele pentru functionarea turbinei dupa realizarea investitiei de modernizare si inceperea productiei de energie electrica si termica vor fi finalizate la sfarsitul lunii noiembrie. In paralel, se pregateste in vederea pornirii productiei, o alta posibila investitie.
Anterior investitiei, capacitatea de productie a CET Arad era concentrata preponderent spre energie termica. Odata cu modernizarea turbinei si depunerea planului de reorganizare, planificat pentru primul trimestru al anului 2020, productia de energie electrica a companiei va tinde spre 70% din intreaga productie.
 
COVID-19AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere